Allt om Vins Gunilla Hultgren tipsar om tio goda prosecco som passar till alla hjärtans dag.
Allt om Vins Gunilla Hultgren tipsar om tio goda prosecco som passar till alla hjärtans dag. Foto: Subbotina Anna - stock.adobe.com

10 prosecco-fynd till alla hjärtans dag

Det italienska mousserande vinet prosecco från norra Italien har slagit igenom på bred front. Här tipsar Allt om Vins Gunilla Hultgren Karell om tio goda alternativ som passar till en romantisk middag på alla hjärtans dag. 

Mionetto Prosecco Brut, Italien, nr 7749, 89 kr

Omdöme: Friskt och piggt, drag av av päron, honung och med viss druvsötma. Servera väl kyld till en svamppizza toppad med rucola.

Betyg: 4 av 5 

Prosecco la Robínía Extra Dry, Italien, 7486, 95 kr

Omdöme: Fruktigt med mjuka toner av gula äpplen och med en avrundande sötma i eftersmaken. Trevligt mingelvin tillsammans med salta tilltugg. 

Betyg: 4 av 5 

Prosecco Pizzolato, Italien, nr 7870, 95 kr

Omdöme: Ekologisk prosecco med inslag av päron, citrus och någon druvsötma i eftersmaken. Fräscht till italienska cahrkuterier och milda ostar.

Betyg: 4 av 5 

Canevel Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut 2018, Italien, nr 73797,149 kr

Omdöme: Prosecco med personlig och välgjord karaktär.  Stråk av kanderade citronskal, äpplen och god längd. I beställningssortimentet. Fint till en skaldjurssallad.

Betyg: 4 av 5 

Giotti Prosecco Extra Dry, Italien, nr 74806, 78 kr

Omdöme: Enkel prosecco med hyfsat läskande framtoning. Drag av vingummi och citrus, kort, lite beskt avslut. Bra på den stora mingelfesten.

Betyg: 3 av 5 

Casteloro Prosecco Organic Extra Dry, Italien, nr 79377, 89 kr 

Omdöme: Här finns stråk av fläder och päron och viss krisipg känsla. Något flack avslutning. Eko. Passar till en tomat- och mozzarellasallad.

Betyg: 3 av 5 

Ca´Montini Prosecco Extra Dry, Italien, nr 77377, 99 kr

Stråk av melon, clementiner, päron och pigg fräschör. Eko. Bra start på middagen tillsammans med crostini med olivcrème. 

Betyg: 3 av 5 

Bolla Prosecco Organic, Italien, nr 79587, 99 kr

Omdöme: Friskt, piggt med drag av päron och citrusskal. lätt druvsötma. Ekologiskt. Gott till parmesanchips toppade med rom och citroncrème.

Betyg: 3 av 5 

P. Lex Prosecco Brut, Italien, nr 77889, 109 kr

Omdöme: Ekologisk prosecco i lättillgänglig stil med viss druvsötma och pigg avslutning. Gärna till en bit krämig ostpaj.

Betyg: 3 av 5 

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore 2017, Italien, nr 76463, 120 kr

Omdöme: Frisk med bra driv i smaken, lätt aromatisk ton, stråk av citronskal och en sötma som balanseras av fruktsyran. Servera som välkomstdrink till räksnittar.

Betyg: 3 av 5 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!