Experten tipsar: 5 nya vinbarer med sinne för detaljer

Foto: ©8meg - stock.adobe.com

1 av 2

Mikael Mölstad skriver återkommande om vin, krogar och resor i bland annat Allt om Vin. Han är grundare av den svenska restaurangbibeln White Guide.

Foto: Thomas Hjerten/LRF Media

2 av 2: Mikael Mölstad skriver återkommande om vin, krogar och resor i bland annat Allt om Vin. Han är grundare av den svenska restaurangbibeln White Guide.

Antalet vinbarer i Sverige växer stort. Nästan alla jobbar hållbart och serverar gärna naturliga viner. Allt om Vins krogexpert Mikael Mölstad tipsar om de senaste fynden på vinbarsfronten.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

På Julies Vinbar i Malmö finns en passion för personliga viner. Njut också av goda ostar och charkbricka.

Förstklassig vinbar i Malmö 

Bredvid Vollmers, Malmös enda tvåstjärniga krog, ligger Malmös senaste vinbar, Julie Vinbar. Det är gänget bakom Hörte Brygga på sydkusten som satsat på en trendig vinbar med restaurang. Här finns passion för personliga viner från ”vinbönder med små odlingar som månar om mångfald, miljö och oss vindrickare”. Ett flertal av vinerna serveras på tappkran för att spara emballage. I delidiskarna hittar du ost och chark av högsta kvalitet.

Adress: Tegelgårdsgatan 9, Malmö

Naturvin på tappkran får du chansen till om du besöker Post Bar vid Nytorget i Stockholm.

Naturvin på tappkran 

Urban Deli på Nytorget i Stockholm skapade en hel ny trend med att kombinera ekologiska och hållbara livsmedel med bar- och bordsservering i samma lokal. Nu har det också hängt på vinbarstrenden med naturviner på tappkran. Deras Post Bar ligger separat med egen ingång. Här kan du hänga i baren eller slå dig ner i någon av de mysiga sittgrupperna.

Adress: Nytorget 4, Stockholm

Älskar du både kaffe och vin? Då kan Stockholmsbaren Savant vara stället för dig.

Tillhåll för kaffe- och vinälskare 

Ett litet kryp-in på Tegnérgatan i Stockholm har blivit ett tillhåll för både kaffe- och vinnördar. Skåningen Marcus Welin som driver stället är lika passionerad för båda upplevelserna. Som kaffebar öppnar Savant Bar redan på morgonen – och framåt kvällen kommer vinflaskorna fram. De ska vara hållbart producerade och helst naturliga. Även ost, chark och smårätter.

Adress: Tegnérgatan 4, Stockholm

LÄS OCKSÅ: Svensk takbar omnämnd som en av världens bästa  

Ica Kvantum i Liljeholmen, Stockholm lockar numera vinälskare till sin butik, tack vare den nya bistron.

Vattenhål för vinvänner - på Ica 

En proffsig vinbar mitt i en Ica-butik? Javisst. På Station Bar på Ica Kvantum i Liljeholmen är det verklighet. Sedan de skruvat upp konceptet är detta ett av Stockholms roligaste vattenhål för vinvänner. Priserna är oslagbara och vinutbudet storslaget – både naturligt och konventionellt. Här finns upp mot hundra viner – varav ett tjugotal är öppna. Dessutom chark, ost och tapas.

Adress: Liljeholmstorget 3, Stockholm

Drinkar, vin, chark och pickles. Prova gärna nya Schmalz, tipsar Allt om Vins krogexpert Mikael Mölstad.

New York-känsla i huvudstaden 

Läget är ett av de bästa i Stockholm: fashionabla Nybrogatan. Idén är enkel: en slags deli i bästa New York-stil parat med en vin- och aperetivobar. På morgonen en kaffebar, på lunchen enklare rätter. Kvällarna ägnas åt drinkar och vin tillsammans med smårätter, chark och pickles. På Schmaltz serveras dagligen nya viner på glas och ett varierat utbud på flaska.

Adress: Nybrogatan 19, Stockholm

LÄS OCKSÅ: Grus Grus blev Årets Vinbar 2018 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!