Passar rött vin till grillad fisk?

Foto: Adobe Stock

Varför får jag ont i huvudet av rödvin? Vad betyder ordet ripasso? Smakar mindre alkoholstarka viner sämre? 

Har du frågor kring vin? Ställ dem till vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell som svarar på läsarfrågor.

Du hittar svaren här på sajten.

Mejla din fråga till: alltomvin@expressen.se

Andra har också läst

Är även rött vin okej till grillad fisk?

Vi grillar mycket fisk på sommaren och alla säger att det måste vara vitt vin till. Men nu är det så att vi är inbitna rödvinsälskare och tycker att det är gott med ett glas rött till fisken. Tänker vi fel? Än så länge har inget vitt vin vi provat varit godare än rött.

Varma hälsningar, Eva och Todde

Foto: Mikael Sjöberg

Allt om Vins vinexpert Gunilla Hultgren Karell svarar på läsarnas frågor om vin. Mejla du också på alltomvin@expressen.se.

Vinskribent Gunilla Hultgren Karell svarar: 

Hej! Ni gör helt rätt som litar på era egna smaklökar istället för vad konventionen säger. Det är ju på så sätt man hittar det man gillar bäst, att prova sig fram och känns efter vad som passar den egna smaken. Vad det gäller grillad fisk, tycker jag själv att det kan passa utmärkt med ett rött vin till. Gärna åt det lite lättare hållet med bra friskhet, exempelvis beaujolais från Frankrike eller något vin gjort av druvan pinot noir. Om vinet dessutom serveras lite svalt, blir det ännu bättre. Vänliga hälsningar, Gunilla

MEJLA DIN FRÅGA TILL: alltomvin@expressen.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!