Hur ska man egentligen hälla upp bubbel i glaset?
Fråga:
Hej!
Jag är helt nybörjare i vinvärlden. Jag gillar bäst all form av bubbel och har nu en fråga angående mousserande vin. Hur ska man hälla i glaset, så att det skummar så mycket som möjligt eller mer försiktigt?
Tack för svar!
Sanna
LÄS MER: Vilket naturvin ska jag köpa på Systembolaget?
Vinexperten Gunilla Hultgren Karell svarar:
Hej Sanna!
Välkommen till vinets underbara värld! Mousserande vin har en tendens att skumma ordentligt när man häller upp det i glas – till och med så att det lätt skummar över och det är ju inte så kul. Det bästa är att börja med att hälla lite grand, några centiliter, i glaset och låta bubblorna stilla sig och sedan försiktigt fylla på glaset till ungefär två tredjedelar. På det sättet slipper man eventuell översvämning och kladd.
Vänliga hälsningar,
Gunilla
MEJLA DIN FRÅGA TILL: alltomvin@expressen.se
LÄS MER: Vilket vin ska jag dricka till en risotto – rött eller vitt?