ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Vinexperterna tipsar: Bästa presenten till fars dag

1/3

Nu är det hög tid att skämma bort pappa med en välsmakande present.

Nu är det hög tid att skämma bort pappa med en välsmakande present.

2/3

Foto: SHUTTERSTOCK

Allt om Vins Andreas Grube och Håkan Larsson ger sina bästa tips till fars dag.

Allt om Vins Andreas Grube och Håkan Larsson ger sina bästa tips till fars dag.

3/3

Foto: SHUTTERSTOCK

Vinexperterna tipsar: Bästa presenten till fars dag

Fira fars dag – med en tvist.

Lägg dina gamla idéer om en slips eller trisslott på hyllan och fira farsgubben med ett bärigt Pinot Noir eller praktfullt Barolo.

Här får du sex välsmakande tips i varierande prisklass.

På söndag den 12 november infinner sig fars dag.

Och givetvis finns det klassiska presenter som exempelvis: slipsen, trisslotten eller boken – eller skjortan. Men det finns också spännande och välsmakande presenter som befinner sig utanför den omtalade boxen.

Allt om Vins två vinskribenter, Andreas Grube och Håkan Larsson, ger sina bästa tips på presenter i drickvänlig form som sätter guldkant på fars dag – och får dig att framstå som den perfekta avkomma du är.

LÄS MER: Trender inom öl – 5 heta att ha koll på

Present till fars dag – Håkan Larsson tipsar

2016 Highland Heritage Estate Pinot Noir, 99 kronor.

Generöst och bärigt att dricka nu för mjukisfarsan: Hallonfruktigt och lättsamt, serveras vid 15° till chark, sallader, pizza och pasta.

2015 Fonterutoli, nr 32229, 139 kronor.

Karaktärsfullt toscanskt till alla pappor, att dricka nu eller om fem år: Packat med mogna körsbär och skön struktur, perfekt till en lammrumpa.

2014 Barbaresco Prunotto, nr 22013, 239 kronor.

Lagringskrävande juvel till tålmodiga pappor med vinkällare: Underbart i doften men ännu barsk och sträv i smaken, lagras minst fem, gärna tio år.

LÄS MER: Lär dig om sauvignon blanc – en torr favorit

Present till fars dag – Andreas Grube tipsar:

2012 Rigogolo Chianti Reserva, nr 2361, 99 kronor.

Klockren instegschianti som levererar riktigt bra pang för pengen. Enkelt men charmigt och fullpackat med körsbär, lagerblad, kanel och lite soltorkade tomater. Perfekt till rustika pastarätter med många pappafirare runt bordet.

2008 Borgogno Barolo Reserva, nr 2443, 299 kronor.

Praktfull och ståtlig pjäs som bjuder på klassisk och välskräddad barolounderhållning. Kan lagras länge men dricks toppen redan nu med någon timme i karaff.

Bulleit Rye, nr 495, 349 kronor.

Klart farsan ska ha en bra whiskey! Här i form av en rågdominerad jänkare som bjuder på torkad tropisk frukt, gräddkola, rostade nötter och lätt pepprig krydda.