1 av 2 Foto: Adobe Stock
Saint Emilion i Bordeaux.
2 av 2: Saint Emilion i Bordeaux. Foto: Adobe Stock

7 bordeaux-fynd – lyxvin för en rimlig prislapp

Vi vill gärna slå ett slag för Bordeaux – denna lika klassiska som förnäma vinregion. Visst kan priserna dra i väg mot smått astronomiska summor, men det finns också gott om prima drickglädje som inte spränger plånboken. 

Här är 7 bra bordeaux under 400 kronor enligt Allt om Vins expert Andreas Grube.

Château Quinsac Bordeaux Supérieur 2014, nr 3601, 119 kr

Klassisk bordeauxpalett i både doft och smak: körsbär, cederträ och svarta vinbär, dessutom toppat med en tydlig ton av eukalyptus. Bra köp som ger mycket pang för pengen.

Château Labadie 2015, nr 3550, 141 kr

Enkel, okomplicerad och lättillgänglig i stilen, med tyglade tanniner och fin balans. Merlotdruvan dominerar blenden. Bra instegsbordeaux i den snällare skolan.

Mouton Cadet Reserve Saint-Émilion 2016, nr 70617, 169 kr

Välgjord och komplex i ytterst ursprungstypisk stil. Här finns tydliga fattoner tillsammans med körsbär, färska örter, plommon och cigarrlåda.

Les Hauts de Granget 2013, nr 3814, 179 kr

Bjuder på gott om rostade fattoner i både doft och smak, tillsammans med kaffe, kakao, svarta vinbär och mogna körsbär. Ambitiös bordeaux i maffig stil.

Château Charmail 2014, nr 2843, 209 kr

Mörktonad och aningen rustik i framtoningen, men också klart härlig med typisk smakpalett av kaffe, tobak, plommon och svarta vinbär. Både mustig och klunkvänlig på samma gång.

Château Capbern Gasqueton 2012, nr 3071, 279 kr

Lysande god med finfin balans mellan mogna bär, färska örter, färsk tobak, strama tanniner och påtaglig svartpepparkrydda. Fullmatat och samtidigt elegant.

Château Belgrave 2012, nr 3925, 389 kr

Cabernet sauvignondominerad blend från vänstra stranden som bjuder på stor njutning i tät och välstrukturerad stil. God att dricka nu men kan också lagras ett bra tag i källaren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!