Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer
EXPRESSEN.SE

3 ljuvliga Paristips för vinälskare

Skrubbas med druvor i ansiktet på hotell Etang Corot utanför Paris.

Foto: Etang Corot pressbild

1 av 2

Ett glas champagne med utsikt över Paris takåsar är sann njutning för en livsnjutare.

Foto: Krug

2 av 2

Paris är verkligen livsnjutarnas och champagneälskarnas stad - så det finns naturligtvis mycket härligt att njuta av. Allt om Vin ger dig tre tips som förgyller weekendresan. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Besök ett vinspa 

Mellan Paris och Versailles på hotell Etang Corot , ett ombyggt kloster, finns numera ett så kallat vinspa. Terapeuten klämmer sönder druvor i handen. Druvjuicen och skalen skrubbas in och döda hudceller försvinner. I ansiktet är det mer sofistikerat. Halva druvor förs försiktigt över panna och kinder. Efter en dusch masseras huden in med en kräm baserad på druvor. En timmes vinskrubb och ­massage kostar cirka 920 kronor.

Etang Corot, 55 Rue de Versailles, Ville-d'Avray

Ta med eget vin på krogen 

De två delarna av detta ställe har sina egna specialiteter. Mojita älskar drinkar, Bob älskar mat. Man har även en egen företeelse på söndagar: drunch – om vi förstår det rätt så är en sen frukost som kan bli några drinkar och en middag.

En till rolig grej för vinälskaren är att du kan ta med din egen flaska till middagen om du har en som du absolut vill dricka. Självklart har Mojita&Bob en vinlista också, det är ju Frankrike.

Mojita&Bob, 3 Rue Oberkampf, Paris 

Le Dokhan sägs vara Paris äldsta champagnebar. Hotellet i samma hus är femstjärnigt.

Foto: Dokhans pressbild

Njut av champagne i 1700-talsmiljö 

Le Dokhan sägs vara Paris äldsta champagnebar. Här finns ett generöst utbud på 200 champagnesorter och hos hotellets sommelier kan du gå på exklusiva champagneprovningar. Inredningen går i 1700-talsstil med träpaneler, gulddetaljer och eleganta fåtöljer. Hotellet är femstjärnigt och lyxigt genomgående. 

Le Dokhan, 117 Rue Lauriston, Paris

LÄS OCKSÅ: De bästa vinbarerna i New York