Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer
EXPRESSEN.SE

Vitt vin till grillad fisk - expertens favoriter

Klart att du ska slänga lite fisk och skaldjur på grillen!

Och här är vinerna för den perfekta kombinationen.

Allt om Vins vinexpert Andreas Grube guidar dig.

Andra har också läst

1. Domaene Gobelsburg Kamptal Grüner Veltliner 2017 Nr 2775, 99 kr Österrike

Omdöme: Ett klockrent fynd på den österrikiska hyllan. Doft och smak bjuder på päron, honungsmelon, lime och en tydlig vitpepparkrydda. Sitter som en smäck till det mesta i fiskväg, men även till kycklingen.
Betyg: 4 av 5

2. Côtes du Rhône Blanc 2016 Nr 71947, 115 kr Frankrike

Omdöme: Ambitiöst vin som bjuder på betydligt mer smakupplevelse än vad prislappen säger. Småfet och rejält fruktig, med persika, honungsmelon, mogen apelsin och vitpeppar i förarsätet.
Betyg: 4 av 5

3. Couvent de Jacobins Bourgogne Blanc 2016 Nr 5798, 149 kr Frankrike

Omdöme: Snygg inblick i den magiska världen av vit bourgogne. Elegant fathantering och med nyanser av gula äpplen, smör och vaniljyoghurt. Helt perfekt till helgrillad aborre eller liknande.
Betyg: 5 av 5

4. Bourgogne Aligoté Joseph Drouhin 2016 Nr 5500, 119 kr Frankrike

Omdöme: Kul, och i dagsläget tyvärr lite ovanlig, druva. Klockren syra som får munnen att vattnas, och dessutom med gott om äpplen, citrustoner och uppiggande mineralitet.
Betyg: 4 av 5

5. Weingut Löffler Grauer Burgunder Edition Trocken 2016 Nr 6281, 139 kr Tyskland

Omdöme: Udda men väldigt härlig druva, och ett ytterst matvänligt vin. Fet munkänsla och smaker av persika, melon, päron och lätt fatkrydda. Sitter snyggt till både fågel, fisk och fläsk.
Betyg: 4 av 5

6. Rully Premier Cru Les Grésigny 2016 Nr 5613, 209 kr Frankrike

Omdöme: Alla rätt när det gäller fisk- och skaldjursvänligt vitt grillvin. Bred och fet, med nötiga smaker tillsammans med gula äpplen, citruszest och ett stänk vitpeppar. Lysande gott.
Betyg: 5 av 5