Vilken mat passar till amaronevinet? Här besvarar vinskribenten Gunilla Hultgren Karell en vinfråga från en av våra läsare.
Vilken mat passar till amaronevinet? Här besvarar vinskribenten Gunilla Hultgren Karell en vinfråga från en av våra läsare.

Vilken mat passar till mitt fina amaronevin?

Varför får jag ont i huvudet av rödvin? Vad betyder ordet ripasso? Ställ dina frågor om vin till Allt om Vins vinexpert Gunilla Hultgren Karell som svarar på läsarfrågor.

Du hittar svaren här på sajten.

Mejla din fråga till: alltomvin@expressen.se

Jag ska bjuda på amarone - vilken mat passar bäst till? 

Hejsan! Jag har en flaska amarone, Vaio Armaron, som vi snart ska avnjuta. Har fått den i födelsedagspresent och har sparat den ett tag för att hitta rätt tillfälle och nu har vi äntligen bjudit in några vinintresserade vänner på middag. Men har du förslag på vad vi ska bjuda på som passar till? Tacksam för svar/Olof 

Jag har fått den i födelsedagspresent och har sparat den ett tag för att hitta rätt tillfälle
Gunilla Hultgren Karell svarar återkommande på läsarnas frågor om vin. Foto: MIKAEL SJÖBERG

Vinskribenten Gunilla Hultgren Karell svarar: 

Hej Olof! Härligt att kunna bjuda på ett sådant läckert vin! Just Vaio Armaron är ett vin som håller hög klass med koncentration och elegans i sin smakrika, fylliga stil. Jag skulle servera någon god köttbit, gärna helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rotfrukter och rostad vitlökscrème till vinet. Amarone har ju en lite sötaktig fruktighet och det passar då fint att möta med just rotfrukter, som har en lätt sötma i smaken. Lycka till med middagen! Vänliga hälsningar, Gunilla

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!