Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Vin i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Vill du bevara den bästa smaken på ditt bag in box-vin ska du tänka på att undvika detta.
2 AV 2
Foto: NDStock / 294114677

Höstnyheter – höga betyg till rödvin på burk och i tetra

Ibland kan det vara kul att testa ett nytt vin och kanske få en ny favorit. Här tipsar Allt om Vins expert Gunilla Hultgren Karell om fyra riktigt goda höstnyheter bland rödvinerna på Systembolaget.

Gunilla Hultgren Karell

Det finns annat än flaskor och stora lådviner på Systembolaget. Här har till exempel Gunilla Hultgren Karell delat ut höga betyg till några viner på burk och mindre tetra som är nya sedan i höstas. Men också några klassiska på glasflaska. 

2020 Dulban Garnacha, Spanien, nr 2421, 32 kr (25 cl)   

Generöst ekovin i mjuk stil med toner av mynta, lite peppar och saftiga plommon. Kul vin på burk som passar till exempelvis en grillade lammkotletter med örtsmör.

Betyg: 5 av 5

2020 Abbotts & Delauny Carignan Vielles Vignes, Frankrike, nr 1055, 89 kr

Tät, rik smak som påminner om blå plommon, kryddor, lite lakrits och viol. I klimatsmart tetra. Gärna till rostade rotsaker med smulad fetaost på toppen.

Betyg: 4 av 5

2020 Zolo Winemakers Blend Organic, Sydafrika, nr 1056, 115 kr

Ganska maffig och mörkfruktig stil. Drag av örter och en liten pepprig touch med värme i avslutningen. Gott till helstekt rostbiff med potatisgratäng.

Betyg: 4 av 5

2019 Laetitia Estate Pinot Noir, USA, nr 2192, 179 kr

Nyansrikt och stiligt med drag av hallon, körsbär och kryddiga drag. Här finns både fräschör och värme i eftersmaken. Till stekt ankbröst med rödvinssås.

Betyg: 4 av 5