Franska röda viner som passar till höstens mat

Foto: Adobe Stock

Här tipsar Allt om Vins bloggare Håkan Larsson om tre rödvinsfynd från Frankrike som fungerar utmärkt i kombination med klassisk höstmat – grytor och stekar. 

Andra har också läst

Tre trotjänare ur Systemets franska rödvinssortiment har just bytt årgång – med mycket lyckat resultat.

2016 Côtes-du-Rhône (Guigal), nr 2011, 129 kr 

Mycket bra och utvecklad Côtes-du-Rhône från bra år. Här finns kryddigheten och värmen, både kraft och finess. Superbra allroundvin till mörkt kött.

2016 Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nr 2211, 229 kr 

Saftigt och generöst med full kontroll på både alkoholen och balansen, inga fläskiga övertoner. 2016 i Rhône framstår alltmer som ett höjdarår.

2015 Les Hauts de Granget, nr 3814, 179 kr 

Merlotsaftigt och tillgängligt, bra bild av modern bordeaux där strutkur och frukt är i fin harmoni. Perfekt till lammstek.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!