Restaurang serverade lyxvin av misstag

Vinnotan blev en vinstlott.

Foto: ©Ilshat - stock.adobe.com

Vinnotan blev en vinstlott.

Rödvinsflaskan som ställdes fram på bordet kostade 4500 pund. 

Det visste varken middagsgästen eller restaurangpersonalen, som senare uppmärksammade det kostsamma misstaget på Twitter. 

Andra har också läst

Ibland går det lite för fort. Det fick personalen På Hawksmoor restaurant i Manchester erfara häromkvällen. Då serverade man nämligen en flaska Chateau Le Pin Pomerol 2001 till en av gästerna – av misstag, uppger Decanter.com. 

LÄS OCKSÅ: Vad är egentligen skillnaden mellan billigt och dyrt rödvin

Det exklusiva Bordeaux-vinet i fråga kostar hisnande 55000 kronor. Det är oklart vad gästen ursprungligen hade beställt för vin. Inte heller vet man om hen insåg den nästan tjugoåriga flaskans värde under själva middagen. 

https://twitter.com/HawksmoorMCR/status/1128937017587453952

Misstaget uppdagades först dagen efter. Lyckligtvis verkar Hawksmoor restaurant hantera situationen med en god portion humor. 

LÄS OCKSÅ: Andreas Grube: Lägg några extra tior på vinet

Man adresserade händelsen i en tweet som både gratulerar gästen och tröstar den ansvariga kyparen. Att fela är mänskligt, att förlåta gudomligt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer