Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa vin i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Skålar du i glubbel i vinter, eller håller du dig till vanlig glögg?
Skålar du i glubbel i vinter, eller håller du dig till vanlig glögg?
Skålar du i glubbel i vinter, eller håller du dig till vanlig glögg?
1 AV 2
Från år 2003 har Blossa lanserat en ny smak varje år, här är alla samlade!
2 AV 2
Skålar du i glubbel i vinter, eller håller du dig till vanlig glögg?
Foto: Adobe Stock

Nu släpper dryckesjätten glögg som festligt bubbel

De kreativa idéerna kring den älskade glöggen visar inga gränser.

Nu hakar glöggjätten Blossa på trenden med glögg och bubbel och lanserar sin egen variant på glubbel. 

Glöggwhisky från Mackmyra och Gin och tonic-glögg från Stockholms Bränneri. Innovationerna har varit många under de senaste åren. Och för bara några veckor sedan kunde Allt om Vin berätta om Blossas nya årgångssmak för 2019 med inspiration från Hawaii. 

Glubbel – mousserande med smak av glögg

Nu, när vintern kryper allt närmare, kommer glöggjätten med ytterligare en lansering. Den här gången handlar det om en mer festlig variant av glögg, det vill säga en blandning av juldrycken och mousserande vin – så kallat glubbel. 

Det är en trendig ”drink” som många redan testat på under flera år där hemma genom att blanda till exempel prosecco med just röd eller vit glögg, för en lite festligare vinterdryck.

– Att se personer vara kreativa med våra drycker har varit både glädjande och inspirerande. Nu tar vi fasta på denna trend och lanserar därför Blossa Sparkling & Spices, säger Åsa Strömberg, Senior Brand Manager på Blossa.

Foto: Susanna Blåvarg / Susanna Blåvarg

Glögg som serveras kall

Nyheten är alltså ett fruktigt bubbel med glöggkaraktär och smak av kanel, kardemumma, kryddnejlika och citrus. Tanken är också att man serverar den väl kyld, och inte varm som den klassiska glöggen. 

LÄS OCKSÅ: Så gör du din egen variant på glubbel – recept 

Blossa inte först med att lansera glubbel

Men vän av ordning vill säkert påpeka att jätten Blossa knappast är först med att släppa glubbel på marknaden. Redan för ett par år sedan lanserade finska visionärer och en spansk vinproducent drycken under namnet Glöet X-mas, vilket också Allt om Vin skrivit om.

Blossas variant lanseras i vilket fall på Systembolaget 1 oktober och har en alkoholhalt på 10 procent. Om svenska folket tar drycken till sina hjärtan, så som de brukar göra med årgångglöggen, återstår att se. 

Kanske fortsätter man i stället att blanda sin egen variant hemma.