Julkalendern med prosecco och bubbel är tillbaka

Bubbel i stället för choklad i adventskalendern, kan det vara något?

Foto: Macniak / Adobe Stock

Bubbel i stället för choklad i adventskalendern, kan det vara något?

Det vimlar av julkalendrar med alkoholhaltiga drycker numera. 

Och nu är de åter här - adventsluckorna som brukar starta flest jubelkörer på sociala medier – det vill säga de som är fyllda med festligt bubbel. 

Men smakar det så kostar det. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Det fanns en tid då tv- och radiokalendern eller chokladkalendern på snabbköpet var det enda som gällde inom adventskalenderbranschen. Numera finns det en uppsjö av kalendrar med allt du kan tänka dig.

Allt om Vin har till exempel tidigare skrivit om julkalendern för alla gin-älskare. Det finns dessutom företag, bland annat Drinks by the dram, som satsar hårt på spritkalendrar i olika former med både whisky, rom, cognac och allt annat du kan tänka dig som är starkt och går att dricka. 

Miniflaskor med prosecco och champagne

Men den så kallade dryckeskalender som varje år brukar framkalla mest entusiasm är den innehållande mousserande vin, eller bubbel om du så vill. 

Även i år finns en ”Sparkle advent calendar”, och den kommer från First 4 hampers och går att köpa från olika sajter som The pip stop och brittiska Amazon. 

Foto: First 4 hampers

Julkalendrar med mousserande vin brukar göra folk entusiastiska.

24 miniflaskor på 20 centiliter innehållande prosecco, cava, rosébubbel och äkta champagne. Låter det som en dröm? För många gör det nog det, särskilt med proseccons starka ställning i Sverige. Men smakar det så kostar det. Runt 1500 kronor måste den som vill fira en bubblande jul betala. 

Vill man hellre plocka ihop sin egen kalender med bubbel så kan man ju alltid kolla upp  bubbel-tipsen från Allt om Vins experter här nedan.

God jul på förhand!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!