Helgtips: 3 bubblande cava-fynd enligt experten

Foto: Adobe Stock

Sugen på mousserande vin i helgen? 

Här kommer några tips på riktigt bra bubbel i form av cava för en relativt billig peng.

Fynd med andra ord. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Det vimlar av bubbel på Systembolaget, både billiga och lite dyrare flaskor med alltifrån  prosecco till champagne. Här har vi valt ut tre flaskor med spanska favoritbubblet cava som vinexeperten Gunilla Hultgren Karell tidigare har höjt till skyarna. Det i kombination med att alla kostar mindre än 120 kronor på Systembolaget, gör att de får betraktas som riktiga fynd inom segmentet. 

Cava Blanc de Noirs 1+1=3 U Mes U Fan Tres, Spanien, nr 7610, 119 kr

Omdöme: Ekologisk cava med bra bett i smaken. Toner av äpplen och grape och lite längd i avslutningen. Fint till en mustig paella.

Vilarnau Brut Nature Organic, Spanien, nr 7731, Spanien, 95 kr

Omdöme: Stram, aptitretande fräschör, inslag av mandel och citrus. Utmärkt eko-cava som gör sig bra till grillade räkor på vitlöksbröd.

Dignitat Cava Brut Nature, Spanien, nr 78768, 109 kr

Omdöme: Ekologisk cava i tydligt torr stil. Här finns drag av krispiga äpplen, örter och citron. Fint som fördrink tillsammans med små löjromssnittar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!