Köpenhamns trendiga vinbarer - bästa tipsen

Köpenhamn är ett paradis för vinälskare med många vinbarer och vinbutiker att välja mellan.

Foto: Adobe Stock

1 av 2: Köpenhamn är ett paradis för vinälskare med många vinbarer och vinbutiker att välja mellan.

Från budget till lyx. I Köpenhamn finns vinbarer för alla plånböcker.

Foto: Adobe Stock

2 av 2: Från budget till lyx. I Köpenhamn finns vinbarer för alla plånböcker.

Köpenhamn har ett stort utbud av spännande vinbarer. Allt om Vins Andreas Grube var på plats och kollade in ett par av de trendigaste och mest populära ställena just nu. 

Andra har också läst

VED STRANDEN 10
Här finns 1200-1400 viner i källaren, allt från klassiska till modernare viner. Har dock ingen tryckt vinlista: "Vi pratar med gästerna och kommer gemensamt fram till vad som ska hällas i glaset", säger Christian Nedergaard, på Ved Stranden 10. 

Foto: Andreas Grube

Utbudet av viner varierar ständigt på den danska vinbaren Vedstranden 10.

 

FALERNUM
Charmig restaurang och vinbar i ganska ung och modern stil. Vinlistan på Falernum drar mot det naturliga och är indelad efter druvor i stället för länder och regioner. Ambitiösa och goda smårätter som passar perfekt att nibbla på till vinerna.

 

LÄS OCKSÅ: Här är världens mest bartäta städer

NEBBIOLO WINEBAR
Namnet till trots inte bara fokus på den ädla nebbiolodruvan, utan allt som hör Italien till vad gäller vin. Nebbiolo Winebar är också en vinbutik, och det mesta som du hittar att köpa på hyllorna går också att beställa i baren. 

 

TERROIRISTEN
Kul och ambitiös bar med fokus på så kallade ”naturviner” från jordens alla hörn. Mycket vaken och kunnig personal som kan dra både det ena och det andra esset ur rockfickan på den listlösa vinmenyn. Terroiristen är också en riktigt trevlig vinbutik.

MANFREDS
I dag kanske mer en restaurang än en vinbar, men fortfarande ett av Köpenhamns verkliga guldställen. Maten fokuserar på det vegetariska och vinlistan andas biodynamik. Manfreds är ett fenomenalt ställe, oavsett om du bara slinker förbi på ett glas eller ägnar en helkväll.

Foto: Manfreds är ett av Köpenhamns guldställen, enligt Andreas Grube.

Visit Copenhagen

PASTEUR
Hyfsat nyöppnat (2017) smultronställe som snabbt blivit en favorit för det köpenhamnska vinfolket. Pasteur är charmigt och ofta småtrångt och livligt.

HOLM CIDER

Måste också få vara med på tipslistan, även om det inte är en regelrätt vinbar. Riktigt kul utbud av cider i alla former – till allt från aperitif till dessert – och så klart också bra utbud av äppeldestillatet calvados. På Holm cider går det även bra att köpa med sig godsaker hem.

MOTHER WINE
Filial till restaurang Mother, och en vinbar och shop med fokus på Italien. Missa inte heller deras aperitivos på torsdagar, fredagar och lördagar klockan fem.

 

LÄS OCKSÅ: Londons bästa barhäng - Andreas Grube tipsar

JUUL’S VIN OG SPIRITUS
Klart bättre på sprit än på vin – men på den punkten slår Juuls också de flesta i stan på fingrarna. Legendarisk butik där du kan hitta det bästa av det mesta i form av whisky, cognac, gin och rom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer