Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Här är svenska bränneriets nyhet – Gin & Tonic-glögg

Den nya glöggvarianten finns på Systembolaget från 15 november.

Foto: Stockholms bränneri

1 av 2

Snart dags för mysiga glöggmingel?

Foto: Shutterstock

2 av 2

Lagom till att det börjar bli dags att planera vinterns glöggmingel och fester släpper Stockholms bränneri årets glöggvariant – med smak av Gin & Tonic.

Förra året gjorde bränneriet GT-glöggen för första gången, och då sålde den begränsade upplagan slut på Systembolaget på 8 minuter.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Glöggen är alltid populär när det börjar lacka mot jul, och Gin & Tonic är en de drinkar vi dricker mest i Sverige. Men att kombinera de två ganska skilda smakerna? Det är Stockholms bränneri som gett sig på den uppgiften. Och förra året, när det gjordes för första gången, gick det över förväntan.

– Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, våra 2500 flaskor sålde slut på 8 minuter. I år tar vi högre höjd så fler ska kunna få tag på produkten och kommer producera runt 6000 flaskor, säger Anna Wikner på Stockholms Bränneri till Elle .

LÄS OCKSÅ: Här är årets svenska whiskynyhet – glöggwhisky

Drick glöggen varm med rosmarin, eller kall med is

Glöggen görs på dry gin från bränneriet och tonic water från Swedish Tonic. Den laseras på Systembolaget klockan 10 den 15 november, och det verkar alltså som att det gäller att hänga på låset för den som vill få tag på en flaska.

Bränneriet själva rekommenderar att dricka glöggen varm med en rosmarin-kvist och några lingon, eller kall med is. 

https://www.instagram.com/p/Bpl2Nelhvik/

LÄS OCKSÅ: Gin - 7 prisvärda flaskor enligt experten