Tre champagnefynd i olika prisklasser på Systemet

Allt om Vins bloggare tipsar som sina champagnefavoriter.

Foto: olezzo - stock.adobe.com

Allt om Vins bloggare tipsar som sina champagnefavoriter.

Det börjar bli dags att tänka på nyårsbubblet – hamstrandet på Systemet har redan börjat. Här tipsar Allt om Vins bloggare Håkan Larsson om sina tre favoriter i olika prisklasser. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

När gästerna är många

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut, nr 7891, 239 kr.

Omdöme: Det här är den överlägset bästa champagnen i budgetsegmentet, med korrekt ursprungskaraktär, bra brödighet och fin fräschör. Stilen är bred och inbjudande, vilket gör att den lyfter extra med goda tilltugg.

Stilig trotjänare i mellanklassen

Pol Roger Brut Réserve, nr 7549, 445 kr

Omdöme: En verklig klassiker bland de mer renodlade aperitiferna. Bra citrusfräsch frukt, fint balanserad, hus- och ursprungstypisk i ännu ungdomlig stil som kommer att växa till sig – får du flaskor över till nästa nyår gör det inget alls!

 

När det ska vara extra lyxigt

2012 Louis Roederer Brut Vintage, nr 76510, 619 kr 

Omdöme: Mest prisvärda champagnen i Systemets ordinarie sortiment. Ett strålande elegant vin med fin balans och ursprungskaraktär, längd och klass i mineralmättad, klart lovande stil. Gott redan nu men kommer att utvecklas finns minst fem år framöver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!