Somelieren Maja Hempel från Thörnströms Kök i Göteborg är ”Årets Lily Bolinger” 2019.
1 av 2: Somelieren Maja Hempel från Thörnströms Kök i Göteborg är ”Årets Lily Bolinger” 2019. Foto: Pressbild
Madame Bolinger är en av de berömda ”champagneänkorna”, här på sin cykel i Champagne.
2 av 2: Madame Bolinger är en av de berömda ”champagneänkorna”, här på sin cykel i Champagne. Foto: Pressbild

Maja Hempel vann Årets Lily Bollinger Award

Sommelieren Maja Hempel är ”Årets Lily Bollinger” efter en spännande final måndagen den 16 september. Tävlingen, där kvinnliga sommelierer gör upp om priset, arrangeras varje år till minne av Lily Bollinger - en av de mest uppmärksammade kvinnorna i Champagnes historia. 

Finalen stod i år mellan tre göteborgare - men det var slutligen Maja Hempel från Thörnströms Kök som kammade hem den åtråvärda titeln. Som ”Årets Lily Bollinger” vinner man dels en utbildningsresa till Champagne och även en cykel i samma stil som Lily Bolinger sågs cykla runt på mellan vingårdarna när det begav sig. 

– Det är fantastiskt roligt att få sätta sitt namn bredvid tidigare Lily-vinnare, säger en glad Maja Hempel efter finalen i Stockholm den 16 september. 

LÄS OCKSÅ: Ett kärleksbrev till de starka kvinnorna i Champagne  

Lily Bollinger Award - en tävling för kvinnliga sommelierer

Lily Bollinger Award instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist för att stimulera kvinnligt tävlingssommellerie och hedra minnet av den legendariska champagneänkan Madame Lily Bollinger som under flera decennier tävlade på männens villkor om att tillverka världens bästa champagne. Tävlingen uppmärksammar Sveriges kunniga kvinnliga sommelierer som likt Lily Bollinger verkar på en mansdominerad arena.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!