LÄS MER: Guide – lär dig skilja på champagne och annat bubbel
1 Kyl din champagne
Börja med att kyla champagnen, eftersom det annars är lätt att korken skjuts ut och flaskan töms på halva innehållet. Ha en handduk och några glas till hands, för säkerhets skull.
LÄS MER: Servera ditt vin i rätt temperatur
2 Ha tumme med din kork
Lossa folien och avlägsna den. Skruva av stålgrimman runt flaskans topp genom att snurra upp ståltråden tre varv. Tänk på att hela tiden ha en hand på korken om trycket i flaskan skulle vara högt.
3 Greppa stadigt
Ta sedan ett stadigt grepp om flaskhalsen och korken med ena handen och ett lika fast grepp med andra handen om flaskans botten.
4 Vrid flaskan – inte korken
Håll ett finger på korken, luta flaskan och vrid sedan på flaskan – inte korken.
5 Lätta på trycket...
Fortsätt tills du känner att trycket börjar pressa ut korken och släpp då försiktigt upp den.
LÄS OCKSÅ: Mycket mer för dig som gillar champagne