Foto: Pressbilder/Shutterstock

Exklusiv Bond-champagne auktioneras ut på Bukowskis

I samband med höstens världspremiär av James Bond-filmen ”No time to die” släpper Bollinger en exklusiv champagne med design av rymdfärjan ”Moonraker”, från den legendariska Bond-filmen med samma namn. Den 6 oktober kan flaskan bli din - men smakar det så kostar det. 

Den legendariska Bond-filmen ”Moonraker” hade världspremiär 1979 – och det är också året som blev startskottet för det officiella samarbetet mellan 007-agenten och champagnehuset Bollinger. Som en hyllning till den långa vänskapen och det täta samarbetet lanseras nu, bara veckor innan premiären för nya filmen, 407 upplagor av en exklusiv champagne – vars hölje är utformat som den berömda rymdfärjan ”Moonraker”. 

Varje champagnefodral är gjort för hand, där utsidan består av tenn och träfaner. Inuti ryms en ishink av Saint Louis-kristell och en flaska Bollinger 2007 Magnum, uppger distributören Arvid Nordquist Vin och Öl. Moonraker Luxury Limited Edition är  med andra ord en champagneflaska utöver det vanliga. 

Auktioneras ut i Stockholm

Det finns många Bond-fantaster där ute, och för den som är intresserad av att få tag i ett exemplar av den exklusiva flaskan kommer nu chansen. Mellan den 4 och 6 oktober kommer ett av de 407 exemplaren visas och auktioneras ut på Bukowskis lokaler i Stockholm. Men det gäller att man har en rejäl plånbok, för smakar det så kostar det som bekant. Utgångspriset är inte så blygsamma 55 000 kronor. Så för att det ska vara värt det så krävs det kanske att man verkligen älskar James Bond – till månen och tillbaka.  

Det är den brittiske designern Eric Berthes som har designat det exklusiva champagnehöljet, som föreställer rymdfärjan ”Moonraker” från Bond-filmen med samma namn.
1 av 2: Det är den brittiske designern Eric Berthes som har designat det exklusiva champagnehöljet, som föreställer rymdfärjan ”Moonraker” från Bond-filmen med samma namn. Foto: Pressbilder
Champagnen tillverkas i 407 exemplar – varav ett kommer auktioneras ut i Stockholm.
2 av 2: Champagnen tillverkas i 407 exemplar – varav ett kommer auktioneras ut i Stockholm. Foto: Pressbilder

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin – prova magasinet Allt om Vin med 50 % rabatt! Beställ här!