Champagnesemla & semmelöl till fettisdagen

Champagnesemla med bubbel i mandelmassan.

Foto: Pressbild.

1 av 2: Champagnesemla med bubbel i mandelmassan.

Öl brygd på mandel och kardemumma.

Foto: Nya Carneigiebryggeriet.

2 av 2: Öl brygd på mandel och kardemumma.

Mumla, cremla och semmelkub – ja det vimlar av semlor i dessa tider.

Föredrar du en mer lyxig och vuxen smak så finns nu champagnesemlan. 

Och orkar du inte ens äta din semla – så går den också att dricka som öl. 

Andra har också läst

Fettisdagen närmar sig med stormsteg och i vanlig ordning dyker de ena märkliga eller fantastiska semlan upp från höger till vänster. Allt så klart beoroende på hur konservativ du är i din inställning till semlor. 

LÄS OCKSÅ: Här hitta du många fler semlor med en tvist 

För dig som gillar alkoholhaltiga delikatesser och föredrar en mer vuxen smak på semlan kommer nu champagnesemlan och ölsemlan. 

LÄS OCKSÅ: Nu finns också semla som likör 

Champagne i mandelmassan

Det är Grand Hôtel i Stockholm och deras huschampagne Ruinart som ligger bakom den förstnämnda – där bubblet framför allt märks i mandelmassan och i grädden. 

-Mandel fullkomligen älskar champagne och vice versa, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel i ett pressmeddelande där det också står att semlan serveras på Cadierbaren. 

LÄS OCKSÅ: Så gör du guldsemlor – recept 

Öl på mandel & kardemumma

Om du tycker att det här med att äta är jobbigt, så går det också att dricka semla. Lagom till den stora dagen den 5 mars så lanserar också Nya Carneigiebryggeriet i Stockholm sin öl Semlan. En blond Barley Wine bryggd med bland annat kardemumma och mandel. 

LÄS OCKSÅ: Vinterns bästa öl under 20-lappen 

Så alla wine- & beer-lovers därute – fettisdagen är räddad för er också.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer