EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Champagnesemla & semmelöl till fettisdagen

Champagnesemla med bubbel i mandelmassan.

Foto: Pressbild.

1 av 2

Öl brygd på mandel och kardemumma.

Foto: Nya Carneigiebryggeriet.

2 av 2

Mumla, cremla och semmelkub – ja det vimlar av semlor i dessa tider.

Föredrar du en mer lyxig och vuxen smak så finns nu champagnesemlan. 

Och orkar du inte ens äta din semla – så går den också att dricka som öl. 

Andra har också läst

Fettisdagen närmar sig med stormsteg och i vanlig ordning dyker de ena märkliga eller fantastiska semlan upp från höger till vänster. Allt så klart beoroende på hur konservativ du är i din inställning till semlor. 

LÄS OCKSÅ: Här hitta du många fler semlor med en tvist

För dig som gillar alkoholhaltiga delikatesser och föredrar en mer vuxen smak på semlan kommer nu champagnesemlan och ölsemlan. 

LÄS OCKSÅ: Nu finns också semla som likör

Champagne i mandelmassan

Det är Grand Hôtel i Stockholm och deras huschampagne Ruinart som ligger bakom den förstnämnda – där bubblet framför allt märks i mandelmassan och i grädden. 

-Mandel fullkomligen älskar champagne och vice versa, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel i ett pressmeddelande där det också står att semlan serveras på Cadierbaren. 

LÄS OCKSÅ: Så gör du guldsemlor – recept

Öl på mandel & kardemumma

Om du tycker att det här med att äta är jobbigt, så går det också att dricka semla. Lagom till den stora dagen den 5 mars så lanserar också Nya Carneigiebryggeriet i Stockholm sin öl Semlan. En blond Barley Wine bryggd med bland annat kardemumma och mandel. 

LÄS OCKSÅ: Vinterns bästa öl under 20-lappen

Så alla wine- & beer-lovers därute – fettisdagen är räddad för er också.