Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer
EXPRESSEN.SE

Vin och mat till helgen – enkla tips!

En trevlig middag med gott vin lyfter helgen.

Foto: Adobe stock

1 av 2

Erik Thorsell är sommelier och medarbetare på Allt om Vin.

Foto: Cornelia Nordström

2 av 2

En trevlig middag och ett gott glas vin kan verkligen lyfta vilken helg som helst. 

Varje vecka tipsar Allt om Vins sommelier Erik Thorsell om två viner.

Och så får du tips på vilken mat som passar till och förslag på recept.

Andra har också läst

Foto: Joel Wåreus

Chardonnay och stekt lax

Simonsig Chardonnay 2017 (2032) Western Cape, Stellenbosch, Sydafrika 91 kronor

En prisvärd chardonnay med mycket av allt; denna sydafrikan är ingen direkt finlirare, vilket kräver liknande följeslagare på tallriken.   

Passar bra till: fiskrätter med mycket smak är gott till. Exempelvis den här laxen med parmaskinka som ger sälta. 

Recept från Mitt kök: Parmalindad lax med fänkålssallad

LÄS MER: Bästa vinet till kyckling – 7 bra tips

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Äppelpaj och med Moscatel de Setúbal

Alambre Moscatel de Setúbal 2012 (8117)Terras do Sado, Setúbal Portugal  69 kronor/375 ml

Det här starkvinet är som gjort för denna svenska dessertklassiker. Knäckigt och mycket sött med en bränd ton går det som hand i handske till…

Passar till: … äppelpaj – gärna med en lite knäckig yta. 

Recept från Mitt kök: Äppelpaj med pekannötter

LÄS MER: Nya goda tips på helgens vin och mat

LÄS MER: Tänk så här när du ska välja vin till karljohansvampen

✓ Vin- och mattips  direkt till din mailbox – missa inte Allt om Vins nyhetsbrev!