Tips på helgens vin och mat
En trevlig middag och ett gott glass vin kan verkligen lyfta vilken helg som helst.
Varje vecka tipsar Allt om Vins sommelier Erik Thorsell om två viner – ett rött och ett vitt.
Dessutom får du tips på vilken mat som passar till och förslag på recept.



Nykok vit sparris med riesling
Ruppertsberger Nussbien Riesling Kabinett 2016 (5901) Tyskland, 79 kronor
En populär kombination i Tyskland, och det är lätt att förstå varför.
Passar bra till: Just nu är tipset givet, drick det med nykokt vit sparris och hollandaisesås och gärna lite citronsaft.
Recept från Mitt Kök: Vit sparris med hollandaise



Barbecue med zinfandel
Cline Zinfandel 2015 (22283) Kalifornien, 99 kronor
Gjort på den smakrika zinfandeldruvan som ofta har lite sötma.
Passar bra till: Här är det perfekta vinet till en grillfest med mycket barbecue-smaker.
Recept från Mitt Kök: Grillad fläskkotlett med bbq-sås