Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer
EXPRESSEN.SE

Tips på helgens vin och mat

En trevlig middag med gott vin lyfter helgen.

Foto: Adobe Stock

1 av 2

Erik Thorsell är sommelier och medarbetare på Allt om Vin.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

2 av 2

En trevlig middag och ett gott glass vin kan verkligen lyfta vilken helg som helst. 

Varje vecka tipsar Allt om Vins sommelier Erik Thorsell om två viner – ett rött och ett vitt.

Dessutom får du tips på vilken mat som passar till och förslag på recept.

Andra har också läst

Nykok vit sparris med riesling 

Ruppertsberger Nussbien Riesling Kabinett 2016 (5901) Tyskland, 79 kronor

En populär kombination i Tyskland, och det är lätt att förstå varför. 

Passar bra till: Just nu är tipset givet, drick det med nykokt vit sparris och hollandaisesås och gärna lite citronsaft.

Recept från Mitt Kök: Vit sparris med hollandaise

Barbecue med zinfandel 

Cline Zinfandel 2015 (22283) Kalifornien, 99 kronor

Gjort på den smakrika zinfandeldruvan som ofta har lite sötma. 

Passar bra till: Här är det perfekta vinet till en grillfest med mycket barbecue-smaker. 

Recept från Mitt Kök: Grillad fläskkotlett med bbq-sås