Solens värmande strålar kan omvandla ett fint och dyrt vin till ett ljummet vin med sämre smak.
1 av 2: Solens värmande strålar kan omvandla ett fint och dyrt vin till ett ljummet vin med sämre smak. Foto: Stock Adobe
Drick picknick-vinet i riktiga glas
2 av 2: Drick picknick-vinet i riktiga glas Foto: Stock Adobe

Så blir vinet godast på picknicken – bästa tipsen

Att ta ett glas vin i en solig park kan vara härligt. 

En nackdel är bara att solens strålar i kombination med dåliga förberedelser kan omvandla ett fint och dyrt vin till ett ljummen och tråkig historia. 

Här är 4 smarta tips på hur du får ett så gott vin som möjligt på picknickfilten.

Sommaren är här och vi är många som vill sitta ute i det gröna och avnjuta en picknick när vädret tillåter. Det finns dock några saker att tänka på när det är varmt. Vi fick några tips från The Winery Hotel på hur du kan dricka ett godare vin i semestersolen.

1.  Förvara vinet i kylen innan 

Det kan kännas självklart, men temperaturen är avgörande för ett gott vin. Att kyla vinet och plocka ut precis innan är därför alltid en bra sak att göra, både för rött, vitt och rosévin. 

LÄS OCKSÅ: Bästa och sämsta rosévinet på Systembolaget 

2. Våga dricka vin med isbitar i 

Att ha is i vinet är för många helt otänkbart. Men faktum är att rosévin och champagne ofta serveras med isbitar under de allra varmaste förhållandena i vinländer som Frankrike. Ett lättare rött vin kan även det smaka bättre av en isbit. Den som är rädd för vattnets påverkan kan använda vattenfria isbitar.

Foto: creativefamily - stock.adobe.com / 119086374

3. Kyl ner vinet med hjälp av frysta vindruvor

Frys in vindruvor styckvis och du har den perfekta vin-isbiten att ta med dig på picknicken.

LÄS OCKSÅ: 9 bästa boxarna som passar till grillat 

4. Drick vinet i ett bra vinglas

Förutom temperaturen är glaset en viktig komponent för vinets smak. Drick därför picknick-vinet i riktiga och rejäla glas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!