EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Passar champagne till varmrätten?

Tänk på att inte servera champagne till för stark mat, menar vinexpert Gunilla Hultgren Karell.

1 av 2

Fråga Gunilla! Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell svarar på läsarfrågor. Mejla din fråga till alltomvin@expressen.se

2 av 2

Varför får jag ont i huvudet av rödvin? Vad betyder ordet ripasso? Smakar mindre alkoholstarka viner sämre? 

Har du frågor kring vin? Ställ dem till vår Vinexpert Gunilla Hultgren Karell som svarar på läsarfrågor.

Du hittar svaren här på sajten.

Mejla din fråga till: alltomvin@expressen.se

Andra har också läst

Passar champagne till varmrätten?

Hej! Vi fick en flaska champagne till jul och skulle vilja bjuda på den när vi har gäster nästa gång. 

Funkar det att dricka champagne till mat eller ska vi ha den som en fördrink? Vänliga hälsningar, Kristina

LÄS OCKSÅ: Bästa champagnen på Systembolaget

Vinexpert Gunilla Hultgren Karell svarar:

Hej Kristina! Champagne är en fin aperitif som sätter fart på aptiten, men visst kan ni även servera champagne till mat! 

Tänk bara på att inte servera den till alltför smakrika och kryddstarka rätter, då det finns risk att maten tar överhand och champagnens sublima toner hamnar i skuggan. 

LÄS OCKSÅ: Tips på mousserande viner till maten

Skaldjur och lättare fiskrätter, även dito kycklingrätter, brukar passa utmärkt till champagne. Ost och champagne är också en god kombination. 

En mild, gräddig ost är en höjdare där champagnens friska fruktsyra blir ett fint komplement till den gräddiga osten. Vänliga hälsningar, Gunilla. 

MEJLA DIN FRÅGA TILL: alltomvin@expressen.se