En trevlig middag med gott vin lyfter helgen.
1 av 2: En trevlig middag med gott vin lyfter helgen. Foto: Adobe stock
Allt om Vins sommelier Erik Thorsell.
2 av 2: Allt om Vins sommelier Erik Thorsell. Foto: Cornelia Nordström

Nya tips på helgens vin och mat

En trevlig middag och ett gott glass vin kan verkligen lyfta vilken helg som helst. 

Varje vecka tipsar Allt om Vins sommelier Erik Thorsell om två viner – ett rött och ett vitt.

Dessutom får du tips på vilken mat som passar till och förslag på recept.

 

Barbera och pasta pesto 

Barbera del Monferrato 2013, Piemonte, Italien (74960) 109 kronor

En norditalienare från Piemonte som inte bjuder på så mycket strävt motstånd. Gott på egen hand och till pasta.  

Passar till: Olivoljan och osten är lite feta och salta vänner till vinet. I det här fallet en rätt i form av en italiensk landsman. 

Recept från Mitt kök: Paolos pastapesto 

LÄS OCKSÅ: Välkommen till Piemonte – "det förlovade landet"

 

 

Foto: Ove Lindfors

Sauvignon blanc och Chèvre chaud

Brochet Réserve Sauvignon Blanc 2017 (78967), Loiredalen, Frankrike 109 kronor

Det populära ”gäddvinet”  i en aning dyrare tappning. Hämtat från Loire, där druvan Sauvignon blanc hör hemma. 

Passar till: getost! Det här är en gammal beprövad kombination att lita på. Syrlighet och salt i fin förening.

Recpt från Mitt kök: Toast au chèvre chaud med plommon

LÄS OCKSÅ: Massor av mattyttigt från Loiredalen 

✓ Vin- och mattips  direkt till din mailbox – missa inte Allt om Vins nyhetsbrev!  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!