Nya tips på helgens vin och mat
En trevlig middag och ett gott glass vin kan verkligen lyfta vilken helg som helst.
Varje vecka tipsar Allt om Vins sommelier Erik Thorsell om två viner – ett rött och ett vitt.
Dessutom får du tips på vilken mat som passar till och förslag på recept.
LÄS OCKSÅ: Två bra kombotips till helgens vin och mat
Barbera och pasta pesto
Barbera del Monferrato 2013, Piemonte, Italien (74960) 109 kronor
En norditalienare från Piemonte som inte bjuder på så mycket strävt motstånd. Gott på egen hand och till pasta.
Passar till: Olivoljan och osten är lite feta och salta vänner till vinet. I det här fallet en rätt i form av en italiensk landsman.
Recept från Mitt kök: Paolos pastapesto
LÄS OCKSÅ: Välkommen till Piemonte – "det förlovade landet"
Sauvignon blanc och Chèvre chaud
Brochet Réserve Sauvignon Blanc 2017 (78967), Loiredalen, Frankrike 109 kronor
Det populära ”gäddvinet” i en aning dyrare tappning. Hämtat från Loire, där druvan Sauvignon blanc hör hemma.
Passar till: getost! Det här är en gammal beprövad kombination att lita på. Syrlighet och salt i fin förening.
Recpt från Mitt kök: Toast au chèvre chaud med plommon
LÄS OCKSÅ: Massor av mattyttigt från Loiredalen
✓ Vin- och mattips direkt till din mailbox – missa inte Allt om Vins nyhetsbrev!