Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer
EXPRESSEN.SE

Nya goda tips på helgens vin och mat

En trevlig middag med gott vin lyfter helgen.

Foto: Adobe stock

1 av 2

Erik Thorsell är sommelier och medarbetare på Allt om Vin.

Foto: Cornelia Nordström

2 av 2

En trevlig middag och ett gott glas vin kan verkligen lyfta vilken helg som helst. 

Varje vecka tipsar Allt om Vins sommelier Erik Thorsell om två viner – ett rött och ett vitt.

Dessutom får du tips på vilken mat som passar till och förslag på recept.

Andra har också läst

LÄS MER: Nya tips på helgens vin och mat

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Chardonnay och Kantarelltoast/-pizza

Bonterra Chardonnay 2017 (16632), Kalifornien, USA 139 kronor

OK, kanske lite dyrt, men icke desto mindre prisvärt och ekologiskt dessutom. Ett bra exempel på fatlagrad chardonnay. 

Passar bra till: En klassisk kantarelltoast – eller som i förslaget här, pizza – med mycket härlig svamp, som gärna får vara stekt i mycket smör.   

Recept från Mitt kök: Kantarellpizza

Foto: Eva Hildén

Nebbiolo  och Karljohan-risotto

Fontanafredda Ebbio, Langhe Nebbiolo 2016 (22300), Piemonte, Italien 119 kronor

Ett lite enklare (och billigare) exempel på  norditalienska Piemontes stolthet – druvan nebbiolo. Inte lika sträv av tanniner som ibland annars. Prova gärna även till kantarelltoast eller pizzan ovan!

Passar bra till: Svamp. "Hemma" i Piemonte är de kända för tryffel, men här i Sverige kan vi ju ta till våra egna exemplar – till exempel Karljohan.      

Recept från Mitt kök: Svamprisotto

✓ Vin- och mattips  direkt till din mailbox – missa inte Allt om Vins nyhetsbrev!