Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om Vin>Vin och mat

Publicerad 6 sep 2018 09:00

Nya goda tips på helgens vin och mat

 
En trevlig middag med gott vin lyfter helgen.

En trevlig middag med gott vin lyfter helgen.

1/2

Foto: Adobe stock

 
Erik Thorsell är sommelier och medarbetare på Allt om Vin.

Erik Thorsell är sommelier och medarbetare på Allt om Vin.

2/2

Foto: Cornelia Nordström

En trevlig middag och ett gott glas vin kan verkligen lyfta vilken helg som helst. 

Varje vecka tipsar Allt om Vins sommelier Erik Thorsell om två viner – ett rött och ett vitt.

Dessutom får du tips på vilken mat som passar till och förslag på recept.

 

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Chardonnay och Kantarelltoast/-pizza

Bonterra Chardonnay 2017 (16632), Kalifornien, USA 139 kronor

OK, kanske lite dyrt, men icke desto mindre prisvärt och ekologiskt dessutom. Ett bra exempel på fatlagrad chardonnay. 

Passar bra till: En klassisk kantarelltoast – eller som i förslaget här, pizza – med mycket härlig svamp, som gärna får vara stekt i mycket smör.   

Recept från Mitt kök: Kantarellpizza 

Foto: Eva Hildén

Nebbiolo  och Karljohan-risotto

Fontanafredda Ebbio, Langhe Nebbiolo 2016 (22300), Piemonte, Italien 119 kronor

Ett lite enklare (och billigare) exempel på  norditalienska Piemontes stolthet – druvan nebbiolo. Inte lika sträv av tanniner som ibland annars. Prova gärna även till kantarelltoast eller pizzan ovan!

Passar bra till: Svamp. "Hemma" i Piemonte är de kända för tryffel, men här i Sverige kan vi ju ta till våra egna exemplar – till exempel Karljohan.      

Recept från Mitt kök: Svamprisotto

 

✓ Vin- och mattips  direkt till din mailbox – missa inte Allt om Vins nyhetsbrev!