Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Lindas bistro – utmärkt riesling till räksalladen

Den här veckan tipsar Linda Péres om en riesling till sallad på nudlar och räkor, samt en chardonnay till torsken i ugnen.

1 av 2

Linda Pérez är vinskribent med lång erfarenhet från krogvärlden. Hon ingår också i Allt om Vins vinprovargrupp.

2 av 2

I ”Lindas bistro” får du varje vecka inspiration och kunskap kring vin och mat. 

Linda Pérez kommer välja ut och personligt beskriva viner som passar för olika tillfällen. Här bjuds mat och vinkombinationer som lyfter måltiden, såväl smak som känslomässigt.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Perfekt riesling till fågelkvitter, räkor och nudlar

Dr L Riesling, Tyskland, Mosel, nr 7218, 89 kr

Jag har fått dille på att plantera. Under påsken påbörjade vi en syrenberså, planterade björnbär, krusbär och vårstädade bland övervintrat vildvuxet. Finns det något bättre sen, att pusta ut i hammocken med jordiga händer och ett kallt glas halvtorr riesling? Den där föreningen av läskande och friskt med näpen, blommig sötma och något lägre alkoholhalt sitter som en smäck. Branta sluttningar, svalt klimat, gamla stockar och steniga jordar ger ljuvliga förhållanden för vinerna från Dr Loosen och detta instegsvin sitter perfekt till fågelkvitter och sen lunch på glasnudelsallad med räkor, chili, lime och jordnötter. Ett tips är att strimla och steka pak choi och blanda i salladen.

RECEPT: Nudelsallad med räkor 

RECEPT: Stekta nudlar med räkor 

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro - kryddigt vin från Marocko till lammrack 

 

Frisk och välgjord chardonnay till torsk i ugn

Côtes du Jura, Frankrike, Jura, nr 2327, 159 kr

John Coltranes svängiga sax dansar in från vardagsrummet till mammas kök. Vårvinden susar genom de rosa och vita pelargonerna i kökets öppna fönster och vi – är i högform. Torsken har myst in sig i ugnen med generös dos smör och rivet citronskal, jag svänger ihop en stor grönsallad och mamma korkar upp vinet. En lika briochemjuk som frisk chardonnay från begåvade vinmakaren Florent Rouve kluckar ner i glasen. Välgjord, jordnära och försvinnande god. Vi skålar och snacksar på rostade nötter. Pratar musik och njuter av att äntligen få en kväll tillsammans.

RECEPT: Torsk i ugn med smör och citron 

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro - Gott vin till nygräddad pizza