Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Lindas bistro – supergod sauvignon blanc till osten

Den här veckan tipsar Linda Pérez om vin till syrlig getost och matvänlig alkoholfri riesling till fiskgrytan.

1 av 2

Linda Perez är vinskribent med lång erfarenhet från krogvärlden. Hon ingår också i Allt om Vins vinprovargrupp.

2 av 2

I ”Lindas bistro” får du varje vecka inspiration och kunskap kring vin och mat. 

Linda Pérez kommer välja ut och personligt beskriva viner som passar för olika tillfällen. Här bjuds mat och vinkombinationer som lyfter måltiden, såväl smak som känslomässigt.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Syrlig getost och frisk sauvignon blanc

Menetou-Salon 2017, Frankrike, Loiredalen, nr 5334, 129 kr

Det vita guldet är här! Med andra ord, nu börjar säsongen för alla underbara syrliga getostar. Efter mitt sista möte på fredag susar jag i väg till den ljuvliga ostbutiken Androuet för att snicke snacka med folk runtomkring och förse mig med en bättre trio, kanske blir det Crottin de Chavignol Fermier, Charolais och Banon. Ja ni hör. Frisk sauvignon blanc därtill sitter aldrig fel. Ser framför mig att vi ska njuta detta tillsammans med en skön skiva jazz i vännernas lusthus.

LÄS OCKSÅ: Fyndvin från Grekland till salladen

Matvänlig alkoholfri riesling till fiskgrytan

Leitz Eins Zwei Zero 2016, Tyskland, nr 11901, 69 kr

Låt oss prata lite om nollan. Den goda nollan är inte helt lätt att hitta när vi kommer till vin. Ofta är det en aning för sött och sällan ger alkoholfria viner någon känsla av ursprung eller egen karaktär. Denna ljuva riesling är dock ett undantag. Tack vare en skonsam avalkoholiseringsmetod bevaras druvans naturligt fruktiga aromer. Det här är så friskt och nyanserat i torr matvänlig stil. Denna får bli såväl ett alternativ till de goda getostarna som en ljuvlig följeslagare till söndagens fisk & skaldjursgryta.

RECEPT: God fisk och skaldjursgryta

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro - perfekt vin till pizza