Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Lindas bistro - picknick med champagne & tortilla

I Lindas bistro - picknick med mycket bra och prisvärd champagne och ett gott nytt portugisiskt vin till fisk och skaldjur.

1 av 2

Linda Pérez är vinskribent med lång erfarenhet från krogvärlden. Hon ingår också i Allt om Vins vinprovargrupp.

2 av 2

I ”Lindas bistro” får du varje vecka inspiration och kunskap kring vin och mat. 

Linda Pérez kommer välja ut och personligt beskriva viner som passar för olika tillfällen. Här bjuds mat och vinkombinationer som lyfter måltiden, såväl smak som känslomässigt.

Andra har också läst

La Chouette de Champillon, Frankrike, Champagne, nr 77366, 239 kr

Mors dag på söndag! Jag hoppas på sol och picknick med familjen. Korgen kommer att fyllas med alltifrån salta kex och ostar till tortillas med avokado, halloumi och koriander. Därtill världens godaste citron och vallmokaka och så; en kall flaska champagne! 

Jag har precis upptäckt La Chouette; en blanc de noirs på pinot noir och pinot meunier. Riktigt mycket champagne för pengarna i all sin mineraldrivna, friska men smakrika och flirtigt fruktiga stil. Poppa och njut till allt och inget.

STORT TEST: Bästa tortillabröden

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro - bästa husvinet

Aphros Loureiro, Portugal, Vinho Verde, nr 3932, 129 kr

Så länge vädret tillåter håller vi oss i trädgården. På lördag förmiddag väntar en tur till fiskhandlaren för att gå loss på fin fisk och färska skaldjur till grillen. Därtill vevar vi ihop grön och skön gremolata och serverar med sparris och färskpotatis. 

Biodynamisk Loureiro andas sommarens hit med nyanserad, tillgänglig frukt, ren krispig fräschör och en mineralsälta som väcker läskande lust. Mannen bakom vinet heter Vasco Croft och är en hängiven odlare som tror på biodynami och har en känslofull helhetssyn på vinodling där natur, kretslopp och biodiversitet är grundpelarna.

RECEPT: Gremolata

RECEPT: Bästa tipsen när du grillar fisk och skaldjur

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro - grekiskt fyndvin till greksallad