Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Lindas bistro - perfekta viner till lax och lamm

Den här veckan tipsar Linda Pérez om bubbel till laxtartar och rött till lammet.

Foto: Adobe Stock

1 av 2

Linda Pérez är mångårig vinskribent och lång erfarenhet från krogvärlden. Hon ingår också i Allt om Vins vinprovargrupp.

2 av 2

I påsk blir det laxtartar och lammstek i Lindas bistro.

Varje vecka får du inspiration och tips kring vin och mat av vinexpert Linda Pérez. 

Här bjuds mat och vinkombinationer som lyfter måltiden, såväl smak som känslomässigt.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Laxtartar som förrätt och bubbel i glaset

Langlois, Frankrike, Loiredalen, nr 7404, 145 kr

Hela familjen och några till har precis bestämt sig för att följa med till vår lilla Värmlands stuga över påsk. Ser så mycket fram emot att få sopa ut vintern, vårstäda trädgården och sitta ute på trätrappen med tjocktröja och dagens första kopp kaffe. Om vädret håller tätt och det inte stormar inleder vi påskmiddagen på verandan med laxtartar på rostat bröd, forellrom och krasse. Kanske blir det ett litet vaktelägg därtill. Sedan ska det bubblas! Här är de flirtiga trädgårdsbubblorna från ett familjeföretag som numera ägs av champagnehuset Bollinger. Fruktigt och stilrent med citruspigg fräschör, örtig känsla och goda mineraltoner. Festen kan börja.

RECEPT: Laxtartar på brödskivor  

RECEPT: Laxtartar - enkelt recept

 

Vin från Australien i olika prisklasser till lammet

1 av 3

Penfolds Koonunga Hill 2017, South Eastern Australia, nr 6253, 99 kr

2 av 3

Paracombe 2015, South Australia, nr 90175, 199 kr

3 av 3

Penfolds Koonunga Hill 2017, South Eastern Australia, nr 6253, 99 kr

Paracombe 2015, South Australia, nr 90175, 199 kr

Oavsett väder ska det grillas – för vårt lilla stugkök är svårjobbat när det kommer till festmiddagar. Det godaste av vårlamm blir det, med späd grön sparris och en gremolata som får ge försmak på sommarträdgården genom persilja, mynta, vitlök, olivolja och citron. Två från Australien i olika prisklass sitter fint därtill. Den förstnämnda ett solfruktigt vin på cabernet sauvignon och shiraz, rejält med goda toner av mörka bär, örter och fat. Den andra är en riktig favorit på Cabernet Franc; här dansar svarta vinbär med svartpeppar och ett fint inslag av färsk mynta. Glad påsk!

RECEPT: Lammstek

RECEPT: Gremolata