Lindas bistro – perfekta grillvinet till köttbiten

I ”Lindas bistro” får du varje vecka inspiration och kunskap kring vin och mat. 

Linda Pérez kommer välja ut och personligt beskriva viner som passar för olika tillfällen. Här bjuds mat och vinkombinationer som lyfter måltiden, såväl smak som känslomässigt.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Muscadet Sèvre et Maine 2018, Frankrike, Loire, nr 2275, 85 kr

Sommarens första månad är här. Vädret verkar följa våra förväntningar så det packas handdukar och badkläder. Picknickkorgen fylls med baguette, färskost och en stor tomatsallad med färsk spenat, basilika och olivolja. Till det; kall, krispig Melon de bourgogne – eller Muscadet som druvan också kallas, från loireflodens mynning. Så läskande gott med inslag av gröna äpplen och mineral. 

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro – läskande rosé till plockmat 

Om inte till tomatsallad så servera till ostron och skaldjur och om inte till det så kanske en fin bit grillad fisk? Det här är det perfekta sommarvinet att njuta till det mesta som lätt och läckert.

Boom Boom! 2016, USA, Washington State, nr 6714, 149 kr

Vinet som tänder grillen? Generöst kryddig Syrah från Charles Smith Wines. Här har den rockiga före detta turnéledaren och managern Charles Smith gått loss på en rejäl Syrah, döpt efter Charles första kärlek – en kvinna med smeknamnet Boom Boom. 

Så - tänd grillen, lägg på ett par fina bitar entrecote och servera med en stor grön sallad. Vinet får gärna vara en aning svalt när det korkas upp och hälls i stora kupor. Sedan är det bara snurra loss toner av mörka saftiga bär, viol, peppar och fat. Sommarkvällen är din. 

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro – vin från Marocko till lamm 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer