Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Lindas bistro – perfekt vitt vin till sallad Nicoise

Den här veckan i Lindas bistro. Perfekt vin till långlunch med sallad Niçoise och ett gott rött vin till kalvsteken.

1 av 2

Linda Pérez är mångårig vinskribent och lång erfarenhet från krogvärlden. Hon ingår också i Allt om Vins vinprovargrupp.

2 av 2

I ”Lindas bistro” får du varje vecka inspiration och kunskap kring vin och mat. 

Linda Pérez kommer välja ut och personligt beskriva viner som passar för olika tillfällen. Här bjuds mat och vinkombinationer som lyfter måltiden, såväl smak som känslomässigt.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Ett självklart favoritvin till sallad Niçoise

Bourgogne Blanc Jurassique 2016, Frankrike, Bourgogne, nr 5688, 119 kr

Långa lördagsluncher kan vara bland det bästa som finns. När man har så trevligt att kaffet övergår i middagsplanering och ingen vill slita sig. Till helgen blir det långlunch i mina goda vänners växthus. Vi ska ses innan och förbereda tillsammans; bröd, goda ostar, oliver och en stor sallad Niçoise. Till den serveras en klar favorit i sin prisklass; en nyanserad, friskt fruktig och mineraldriven chardonnay från chablisproducenten Brocard. En rolig grej att veta om hans viner är att de är mäkta lagringsdugliga även i denna prisklass. Så en till sommaren och en till källaren är inte alls någon dum idé. 

RECEPT: Sallad Niçoise

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro – läskande rosé till plockmat

Välgjort och fruktigt vin till kalvsteken

Beaujolais Villages 2017, Bourgogne, Beaujolais, nr 2317, 99 kr

De långa ljusa uppesittarkvällarna börjar nu. Med söndagssteken i ugnen, goda vänner intill och ett fruktigt mjukt rödvin i glasen kan man inte annat än att älska denna lediga dag. På söndag blir det kalv som vi serverar med en god sky, syrliga tomater och sparris. Till det ett vin från en region som gjort en stark comeback senare tid genom välgjorda, fruktiga och i bästa fall riktigt personliga viner. Marc Dudet bjuder här på toner av röda bär, färska örter och viol. Servera gärna en aning svalt i stora kupor.  

RECEPT: Klassisk kalvstek

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro - utmärkt vin till pizzan