EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Lindas bistro – alkoholfri rosé till löjromschips

I ”Lindas bistro” får du varje vecka inspiration och kunskap kring vin och mat. 

Linda Pérez kommer välja ut och personligt beskriva viner som passar för olika tillfällen. Här bjuds mat och vinkombinationer som lyfter måltiden, såväl smak som känslomässigt.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Leitz Eins Zwei Zero Rosé, Tyskland, Pfalz, nr 19010, 69 kr

Tiden mot högsommar rusar och festligheter sveper in över dignande syrener och blomstrande ängar. Ishinkar fylles med törstsläckare av alla dess slag och ständigt pågår jakten efter roliga alkoholfria alternativ. Därför är denna rosa nyhet från duktiga Johannes Leitz en riktig uppiggare. Högkvalitativt, avalkoholiserat vin på riesling och pinot noir bjuder bärig, läskande doft av sommarbär, rabarber och citrus. Ljuvlig att kombinera till goda tilltugg, tänk dig ett fat fyllt av löjromschips, laxsnittar med sparris och baguette med en god skagenröra. 

RECEPT: Skagenröra

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro – bästa rosévinet till lax och räkor

Santa Duc 2016, Frankrike, Rhônedalen, nr 73018, 119 kr

Middagarna blir allt senare och senare hemma hos oss. Ljuset får en ju att gå bananas på spontanitet. Rutinerna får ofta ett ryck på axlarna till svar. Lördag sen lunch och vi bestämmer oss plötsligt för att packa in grillkol och barn i bilen och åka till syrrans lantställe två timmar från stan. Iskallt kvällsdopp medan grillens tänds. En god bit kött, en mustig ratatouille och kryddigt rödvin i solnedgången. Vad mer kan man önska? Här ett lysande prisvärt vin på grenache, syrah och liten del cinsault. Fruktigt och insmickrande med god balans och lång solnedgångsmysig eftersmak.

RECEPT: Ratatouille

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro - husvinet du alltid bör ha hemma