Lindas bistro - husvinet du alltid bör ha hemma

Den här veckan i Lindas bistro - tysk riesling till räksallad och det perfekta husvinet som passar till många maträtter.

1 av 2: Den här veckan i Lindas bistro - tysk riesling till räksallad och det perfekta husvinet som passar till många maträtter.

Linda Pérez är vinskribent med lång erfarenhet från krogvärlden. Hon ingår också i Allt om Vins vinprovargrupp.

2 av 2: Linda Pérez är vinskribent med lång erfarenhet från krogvärlden. Hon ingår också i Allt om Vins vinprovargrupp.

I ”Lindas bistro” får du varje vecka inspiration och kunskap kring vin och mat. 

Linda Pérez kommer välja ut och personligt beskriva viner som passar för olika tillfällen. Här bjuds mat och vinkombinationer som lyfter måltiden, såväl smak som känslomässigt.

Andra har också läst

Läskande och stilig tysk riesling till räksallad

Georg Breuer Riesling Sauvage 2018, Tyskland, Rheingau, nr 5899, 125 kr

Ska det pratas vin, pratas det också oftast väder. Våren, den har varit lurig de senaste veckorna. Men nu smyger sig värmen sakta men säkert tillbaka. Vi bor på en kaj och ett klassiskt vårtecken här är att grannarna kånkar ner grillar, stolar och bord för att äta middag på första parkett; under eftermiddagssol och intill glittrande Saltsjön. 

Jag hänger på och förbereder en vietnamesisk räksallad med krispiga grönsaker och jordnötsdressing, packar korgen med gott bröd och en väl kyld flaska riesling. Denna från magnifika Breuer, vinhuset som leds framgångsrikt av Theresa Breuer, den svenske vinmakaren Markus Lundén och Hermann Schmoranz. Stilig riesling kan de. Det här är nyanserat med läskande toner av gröna äpplen, citrus, örter och mineral. 

RECEPT: God jordnötsdressing

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro - utmärkt rosé till plockmat 

Perfekta husvinet som passar till många maträtter

Francisco Gomez 2017, Spanien, Valencia, nr 2255, 79 kr

Husvinet som är gott till mycket i matväg. Ekologiskt odlad cabernet sauvignon och bobal ger mjuka skogsbäriga toner, lätt kryddighet och inslag av fat, lagring från två månader på amerikanska sådana. 

Spontanmiddag med vänner i kväll och vinet får åka in i kylen en sväng för att svalka sig medan vi grillar chorizo tillsammans med ett par knippen färsk salvia, rosmarin och vitlök. Därtill en stor grön sallad med oliver och fetaost och som alltid; bra bröd och god olivolja. Svårare än så behöver det inte vara. 

RECEPT: Sallad till grillat 

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro - vin från Australien till lammet 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!