Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Lindas bistro – det perfekta pizzavinet

Den här veckan tipsar vinexpert Linda Perez om perfekt vin till nygräddad pizza.

1 av 2

Linda Perez är mångårig vinskribent och lång erfarenhet från krogvärlden. Hon ingår också i Allt om Vins vinprovargrupp.

2 av 2

I ”Lindas bistro” får du varje vecka inspiration och kunskap kring vin och mat. 

Linda Pérez kommer välja ut och personligt beskriva viner som passar för olika tillfällen. Här bjuds mat och vinkombinationer som lyfter måltiden, såväl smak som känslomässigt.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Njuter av ett glas sherry till kallskuret och hårdost

Cuco Oloroso Dry, Spanien, Jerez, nr 8239, 89 kr

Det finns vissa drycker som ofta faller mellan mina stolar. Sherry till exempel. Även fast jag är förtjust i sherry inhandlas det mycket sällan, men jag blir alltid lika förvånad över hur gott det är. Tänk att sitta i trädgården eller på balkongen, insvept i en stor filt och smutta på ett litet glas Oloroso – stärkande, värmande med läckra toner av rostade nötter och torkad frukt. Därtill så klart ett par nävar goda mandlar, tunna skivor kallskuret och en god lagrad hårdost. Det sätter utan tvekan guldkant på förhoppningsvis både din och min lördagseftermiddag!

RECEPT: Kallskuret från delikatessdisken 

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro: Knastertorr riesling till ceviche

Perfekt Chianti till nygräddad pizza

Gratena Chianti 2016, Italien, Toscana, 2717, 115 kr

Pizzavin. Älskar ordet pizzavin. Ett pizzavin kan ju vara precis vad som helst, beroende på vilken pizza som står i ugnen/kartongen och vad du är sugen på. I dag blir det prettopizza = surdegspizza, med mustig tomatsås, oliver, mozzarella, ruccola och en god olivolja att ringla över. Och medan doften av nygräddat sipprar ut genom ugnen korkar jag upp en Chianti. Gratenas ekologiska Sangiovese är ett fynd, om du frågar mig. Bara doften får mig att tänka på Chiantis böljande vackra kullar. Här finns saftiga toner av skogsbär och färska örter tillsammans med finstämt inslag av fat. Buon Appetito!

RECEPT: Supergoda italienska pizzor

LÄS OCKSÅ: Fler tips från Lindas bistro