Linda Pérez är mångårig vinskribent med lång erfarenhet från krogvärlden. Hon ingår också i Allt om Vins vinprovargrupp.
Linda Pérez är mångårig vinskribent med lång erfarenhet från krogvärlden. Hon ingår också i Allt om Vins vinprovargrupp.

Lindas bistro – bästa rosévinet till lax och räkor

I ”Lindas bistro” får du varje vecka inspiration och kunskap kring vin och mat. 

Linda Pérez kommer välja ut och personligt beskriva viner som passar för olika tillfällen. Här bjuds mat och vinkombinationer som lyfter måltiden, såväl smak som känslomässigt.

Aubrade Le Prestige 2018, Frankrike, Bordeaux, nr 2186, 99 kr

Kära långhelg. Vi åker ut i skärgården över helgen för att hälsa på vänner. Det blir långa promenader, uppfriskande dopp och förhoppningsvis ljumma kvällar i trädgården. Ikväll serveras det klassiskt; torsk med ägg och persilja och därtill en vit Bordeaux av enkelt men snyggt snitt. Aubrade Le Prestige från Vignobles Lobre – en vinegendom som varit verksam i Entre-Deux-Mers sedan 1945. Vinet görs på sémillon, sauvignon blanc och muscadelle, är mjukt gulfruktigt med fin örtighet och friskt mineraldriven ton. God helg!

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro - husvinet du alltid bör ha hemma

Brancaia Rosé 2018, Italien, Toscana, nr 90114, 139 kr

Finessrik skärgårdsrosé på merlot sitter fint vid bryggan, när eftermiddagssolen ligger på. Det schweiziska paret Bruno och Birgitte Widmer tog över den då övergivna egendomen Brancaia år 1981 och har genom åren gjort sig kända för hög kvalitet och personliga, finstämda viner. Så jag är glad över denna tillfälliga lansering av parets rosévin. Här samsas toner av solvarma röda bär, grapefrukt och färsk salvia. Denna passar så fint till lyxig plockmat så som löjromssnittar, eleganta bitar lax med pepparrot och färska räkor.

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro - perfekt vin till sallad Nicoise 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!