Lindas bistro – alkoholfri öl, snaps och läskande vin

God alkoholfri öl och ekologisk snaps till sillen, i Lindas bistro.

1 av 2: God alkoholfri öl och ekologisk snaps till sillen, i Lindas bistro.

Foto: Cornelia Nordström

2 av 2

I ”Lindas bistro” får du inspiration och kunskap kring vin och mat. 

Linda Pérez kommer välja ut och personligt beskriva viner som passar för olika tillfällen. Här bjuds mat och vinkombinationer som lyfter måltiden, såväl smak som känslomässigt.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Mikkeller Weird Weather, Belgien, nr 1956, 21:90 kr 

Snälleröds, Sverige, Skåne, nr 184, 130 kr (5 flaskor à 250 ml)

Nu vill jag att tiden ska stå stilla. Bädda in mig i grönskan och alla de ljuvliga dofterna. Ljumma vindar, vajande blomsterängar och den där glädjen i att ha hela semestern framför sig. Därtill står årets ljusaste och mest romantiska fest framför dörren: midsommarafton. 

Vi åker till Skåne för att frossa i vänner, dans och massor av god mat. Sillbordet är min favorit och ett piggt val därtill är att väga upp de upplivande snapsarna med alkoholfri öl. Dagen till ära blir det Mikkeller Weird Weather – nyanserad och aromatisk med liten sötma. Och för att allas smaker ska stärkas har jag valt en blandning ekologiska skånska snapsar från Snälleröds – vi sjunger till alltifrån Brännmästarens akvavit till Herr Berntsons Besk.

RECEPT: Midsommarmaten 

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro - perfekta grillvinet  

Moscato d’Asti 2018, Italien, Piemonte, nr 7925, 89 kr

När vi sedan landar i bersån, med nyplockade jordgubbar, lättslagen grädde och fläder, poppas sött och pärlande från Asti. Moscato Bianco är en gammal välodlad vindruva som i princip kan hittas över hela vinvärlden. Inom familjen Muscatdruvor finns många olika sorter som ger såväl bubblande, stilla, torra och söta viner. Här får vi den söt och pärlande med toner av fläder, gröna päron och jasminblomma. Lätt, läskande, förtjusande som den är ges alla somriga bärdesserter rättvisa. 

RECEPT: Marängtårta med jordgubbar och lime 

LÄS OCKSÅ: Lindas bistro - knastertorr riesling till laxsallad

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer