En trevlig middag med gott vin lyfter helgen.
1 av 2: En trevlig middag med gott vin lyfter helgen. Foto: Adobe stock
Allt om Vins sommelier Erik Thorsell.
2 av 2: Allt om Vins sommelier Erik Thorsell. Foto: Cornelia Nordström

Helgens bästa tips på vin till mat

Ett gott glas vin kan verkligen lyfta vilken middag som helst. 

Varje vecka tipsar Allt om Vins sommelier Erik Thorsell om två viner – ett rött och ett vitt. 

Dessutom får du tips på vilken mat som passar till och förslag på recept.

Foto: Ove Lindfors

Rioja och lamm

El Coto Crianza 2014 Spanien (12670) 85 kronor 

En privärd "crianza" från Rioja, vilket betyder att det lagrats kortare tid än storebröderna "reserva" eller "gran reserva". Passar bra till många olika kötträtter, även om vinet saknar tydlig strävhet. 

Passar bra till: Rioja och lamm är en klassisk smak- och matkombination! Testa själv med det här receptet av Caroline Hofberg från Mitt kök.

Recept från Mitt kök: Lammracks med rostade rotfrukter och olivsmör 

LÄS OCKSÅ: Lär dig mer om klassiska vinområdet Rioja – och druvan tempranillo 

 

Foto: Susanne Hallmann

LÄS OCKSÅ: Fler snabba tips på fyndviner och god mat till

Grüner veltliner och schnitzel

Leth Grüner Veltliner 2017 Österrike (4200), 85 kronor

Att dricka det inhemska vinet till maträtterna från en viss region brukar vara ett gott grundtips. Här är ett bra och mycket prisvärt exempel på detta presenterat av druvan grüner veltliner.   

Passar bra till: Schnitzel, en rätt med österrikiskt ursprung. Österrike + Österrike = sant, alltså!   

Recept från Mitt kök: Panerad fläskschnitzel med brynt smör  

✓ Vin- och mattips  direkt till din mailbox – missa inte Allt om Vins nyhetsbrev!  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!