7 goda viner till grillmaten

Våren är här och för många innebär varmare väder också att det är premiär för årets grillning - som självklart passar ihop med ett glas vin.

Allt om Vins Gunilla Hultgren Karell har här valt ut 7 prisvärda viner som alla är goda till grillad mat som korv, kött, fisk, hamburgare och grönsaker.

Smakrika, generöst fruktiga viner som alla matchar de grillade tonerna i maten.

Andra har också läst

1. Scattered Earth Shiraz Grenache Noir Mourvedre 2017 (2131) Sydafrika, 79 kronor

Omdöme: Generöst i rejäl stil med drag av björnbär, lakrits och kryddor. Passar till exempelvis grillade, kryddiga korvar med bönsallad.
Betyg: 4 av 5

2. Sister´s Run Old Testament 2016 (2971) Australien, 89 kronor

Omdöme: Yvigt med härlig fruktighet. Drag av vinbär, körsbär, kakao och vanilj. Gärna till hemgjorda, grillade hamburgare med vitlöksdressing.
Betyg: 4 av 5

LÄS OCKSÅ: Så länge håller ett öppnat och oöppnat vin

3. Glen Ellen Chardonnay Reserve 2015 (7046) USA, 79 kronor

Omdöme: Generöst med drag av tropiskt frukt, vanilj och nötter och bra friskhet. Passar till grillade auberiginer toppade med getost.
Betyg: 5 av 5

4. Stella Alpina Müller-Thurgau 2016 (6422) Italien, 89 kronor

Omdöme: Lätt blommigt med stråk av grape och örter. Fräscht fruktig. Gärna till grillade fisk- och skaldjursspett.
Betyg: 4 av 5

LÄS OCKSÅ: Prosecco - lär dig mer om det italienska bubblet

5. Elephant Hill Le Phant Rouge 2016 (5498) Nya Zeeland, 139 kronor

Omdöme: Supergenerös i tät stil, här finns drag av plommon, mynta, rosor och ett lätt pepprigt inslag. Balanserade syror, Utmärkt till en grillad biff med örtsmör.
Betyg: 5 av 5

6. Periquita Reserva 2015 (2560) Portugal, 95 kronor

Omdöme: Smakrikt, balanserat med toner av plommon, kryddor och örter. Till grillade lammkotletter rosmarin och råstekt potatis.
Betyg: 5 av 5

LÄS OCKSÅ: Rött vin: 9 bästa boxarna enligt expertjuryn

7. Jonty´s Ducks Pekin White 2015 (2950) Sydafrika, 109 kronor

Omdöme: Inslag av saftiga päron, persikor, lime och en lätt blommig ton. Ekologiskt. Gott till grillad kycklingbröst med rostad pestopotatis.
Betyg: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer