5 goda viner till julbordet
Vin till julmat kan vara en riktig höjdare.
Vinprofilen Håkan Larsson hjälper dig med tips på rätt vin till lax, lamm och annat gott på ditt julbord.
Visst är öl och kanske snaps givet till mycket av julmaten – framför allt sillar och strömmingar. Men många rätter går utmärkt att kombinera med vin. Här får du fem förslag som förgyller din jul!
LÄS OCKSÅ: Håkan Larssons blogg om vin och mat!



2011 Rotari Blanc de Blancs Extra Brut, nr 77152, 139 kr
Superfriskt italienskt bubbel med aptitretande syror, så långt från glöggen (och enkel prosecco) du kan komma. Den perfekta starten på julaftonens middag (och alla andra middagar också).
2016 Pinot Gris Premium Réserve, nr 2899, 99 kr
Kryddig alsacare med fin druvtypisk fetma och diskret liten sötma som matchar pastejer och rökt kött bättre än något rödvin kan göra.



2016 Von Winning Riesling, nr 79393, 119 kr
Skönt avrundad tysk riesling med diskret, försonande restsötma som gör den utmärkt till lax i de flesta former. Gott även på egen hand vid julgranen.
LÄS OCKSÅ: Champagne, cava och prosecco - det här skiljer dem åt
2012 Churchills Late Bottled Vintage Port, nr 8016, 179 kr
Lysande sällskap till den avslutande blåmögelosten, med skön förening av sötma, värme och struktur.
2016 Château de Pierreux, nr 2293, 109 kr
Modern, burgundiskt stukad beaujolais till det småvarma och varför inte juldagens lammstek.