Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer
EXPRESSEN.SE

Bästa vinerna till pizza – alla under 100 kronor

Vin till pizzan är en favoritkombination för många. Allt om Vins Gunilla Hultgren Karell hjälper dig att matcha rätt.

Foto: Stock Adobe

1 av 2

Låt pizzafyllningen vägleda till vilket sorts vin du ska välja.

Foto: Stock Adobe

2 av 2

Vin till pizza är ett vinnande koncept. Allt om Vins vinexpert Gunilla Hultgren Karell tipsar om tio höjdarkombinationer som inte gör dig besviken. 

Andra har också läst

1. Mionetto Prosecco Brut, Italien, nr 7749, 89 kr

Omdöme: Lite prosecco till små minipizzor med pesto och pinjenötter är en bra start på en middag. Friskt, drag av päron, citrus och honung. 

Betyg: 4 av 5

2. 2017 Leth Grüner Veltliner, Österrike, nr 4200, 89 kr

Omdöme: Här finns toner av knapriga päron, melon och syrlig grape. Lätt pepprighet i eftersmaken. Gott till en pizza toppad med rökt lax, dill och citron.

Betyg: 5 av 5 

3. 2017 Kir-Yianni Assyrtiko, Grekland, nr 2338, 99 kr

Omdöme: Friskt med fin fruktighet, inslag av äpplen, citrusskal och örter. Bra driv i smaken. Som  gjort för en skaljurspizza.

Betyg: 5 av 5

4. 2018 Cono Sur Chardonnay, Chile, nr 6600, 89 kr

Omdöme: Ekovin, friskt med drag av persika, ananas i ganska smakrik och avrundad stil. Passar till en quattro stagioni.

Betyg: 4 av 5 

5. 2017 Pinot Grigio Piera Martellozzo, Italien, nr 2709, 89 kr

Omdöme: Pigg framtoning och med drag av päron och citrus. Ekologiskt. Gott till en klassisk margeritha med tomater och mozzarella. 

Betyg: 3 av 5 

2016 Torres Coronas Tempranillo, Spanien, nr 6996, 79 kr 

Omdöme: Mjukt ekovin med toner av saftiga plommon och en lätt touch av vanilj. Fint till en vitlöksdoftande svamppizza. 

Betyg: 5 av 5 

2017 Briccotondo Barbera, Italien, nr 2773, 95 kr

Omdöme: Friskt med drag av röda bär, vanilj och inslag av örter. Utmärkt till en klassisk capricciosa.

Betyg: 5 av 5 

2016 Cycliste, Frankrike, nr 76065, 89 kronor

Omdöme: Här finns inslag av björnbär, hallon, färska örter och bra friskhet. Ekologiskt. Gärna till en pizza med kryddig salami.

Betyg: 4 av 5

LÄS OCKSÅ: Njut av förstklassig pinot noir

2016 Cline Zinfandel, USA, nr 22283, 99 kr

Omdöme: Generöst med toner av mogna, mörka plommon och vaniljkrydda. Mjukt avrundat. Gott till en calzone.

Betyg: 4 av 5

2017 Antiche Terre Venete Valpolicella, Italien, nr 75015, 99 kr

Omdöme: Friskt med syrliga körsbärstoner, stråk av lakrits och örter. Fint till en pizza med lufttorkad skinka, mozzarella och rucola.

Betyg: 3 av 5

LÄS OCKSÅ: 7 spanska favoriter enligt experten