Sommartips på helgens vin och mat

Foto: Stock adobe

1 av 2

Erik Thorsell är sommelier och medarbetare på Allt om Vin.

Foto: Cornelia Nordström

2 av 2: Erik Thorsell är sommelier och medarbetare på Allt om Vin.

Ett gott glas vin kan verkligen lyfta vilken middag och som helst. 

Varje vecka tipsar Allt om Vins sommelier Erik Thorsell om två viner – ett rött och ett vitt. Dessutom får du tips på vilken mat som passar till och förslag på recept.

Andra har också läst

LÄS OCKSÅ: Många fler tips på vin till mat!  

Fruktigt rött med grillad souvlaki 

Reyneke Vinehugger Cabernet Sauvignon Merlot 2017 Sydafrika (6455), 82 kronor

En prisvärd ung ekologisk sydafrikan med mycket smak. Druvblandningen (cabernet sauvignon och merlot) känns igen från Bordeaux. 

Passar bra till: mycket av det kött man lägger på grillen. Varför inte grekiska grillspett – souvlaki – med fräsch tzatziki?

Recept från Mitt kök: Grekisk souvlaki med tzatsiki och lantsallad 

Brachetto d'aqui och jordgubbar

Brachetto d'Acqui Braida 2015 Italien (6260), 89 kronor 

En söt pärlande alkoholsvag dröm som är ljuvligt god att dricka helt på egen hand. Eller till en dessert…

Passar bra till: Två goda ting kan bilda en tredje smakupplevelse. Som här, där sött möter sött i både mat och dryck:   

Recept från Mitt kök: Jordgubbar i choklad

✓ Vin- och mattips  direkt till din mailbox – missa inte Allt om Vins nyhetsbrev!  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!