Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om Vin>Vin och mat

Publicerad 20 sep 2018 08:55

Härliga vin- och matkombinationer till helgen

En trevlig middag med gott vin lyfter helgen.

En trevlig middag med gott vin lyfter helgen.

1/2

Foto: Stock adobe

 Erik Thorsell är sommelier och medarbetare på Allt om Vin.

Erik Thorsell är sommelier och medarbetare på Allt om Vin.

2/2

Foto: Cornelia Nordström

En trevlig middag och ett gott glas vin lyfter vilken helg som helst. 

Varje vecka tipsar Allt om Vins sommelier Erik Thorsell om två viner – ett rött och ett vitt.

Dessutom får du tips på vilken mat som passar till och förslag på recept.

Rött Rhônevin och höstgryta

Cycliste Côtes du Rhône Villages 2016 (76065), Rhônedalen Frankrike 89 kronor

Ett prisvärt och ekologiskt exempel på blandning av druvorna grenache och syrah från Rhônedalen. Kommer med lagom strävhet och mycket smak. 

Passar till: Mustiga höstgrytor med (eller utan) kött. Gärna med vilt, svamp och rotfrukter men funkar fint även till andra hösttypiska  kötträtter med mycket smaker.

Recept från Mitt Kök: Älggryta med enbär 

 

Foto: Tine Guth Linse

Amontillado-sherry och trattkantarellsoppa 

Lustau Solera Reserva Amontillado Los Arcos (8227), Jerez, Spanien 104 kronor/375 ml

Här får man väldigt mycket vinhantverk för pengarna. Amontillado är en torr variant av sherry med en viss smaköverbryggande, passande sötma.

Passar till: Mustig soppa. Trattkantarellsoppa till denna sherry är en ”match made in heaven”! Ersätt en deciliter av soppans vätska med sherry, så blir smakkombinationen ännu bättre! 

Recept från Mitt Kök: Trattkantarellsoppa

 

✓ Vin- och mattips  direkt till din mailbox – missa inte Allt om Vins nyhetsbrev!