Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Härliga vin- och matkombinationer till helgen

En trevlig middag med gott vin lyfter helgen.

Foto: Stock adobe

1 av 2

Erik Thorsell är sommelier och medarbetare på Allt om Vin.

Foto: Cornelia Nordström

2 av 2

En trevlig middag och ett gott glas vin lyfter vilken helg som helst. 

Varje vecka tipsar Allt om Vins sommelier Erik Thorsell om två viner – ett rött och ett vitt.

Dessutom får du tips på vilken mat som passar till och förslag på recept.

Andra har också läst

Rött Rhônevin och höstgryta

Cycliste Côtes du Rhône Villages 2016 (76065), Rhônedalen Frankrike 89 kronor

Ett prisvärt och ekologiskt exempel på blandning av druvorna grenache och syrah från Rhônedalen. Kommer med lagom strävhet och mycket smak. 

Passar till: Mustiga höstgrytor med (eller utan) kött. Gärna med vilt, svamp och rotfrukter men funkar fint även till andra hösttypiska  kötträtter med mycket smaker.

Recept från Mitt Kök: Älggryta med enbär

LÄS MER: Vin och mat till helgen – enkla tips!

Foto: Tine Guth Linse

Amontillado-sherry och trattkantarellsoppa 

Lustau Solera Reserva Amontillado Los Arcos (8227), Jerez, Spanien 104 kronor/375 ml

Här får man väldigt mycket vinhantverk för pengarna. Amontillado är en torr variant av sherry med en viss smaköverbryggande, passande sötma.

Passar till: Mustig soppa. Trattkantarellsoppa till denna sherry är en ”match made in heaven”! Ersätt en deciliter av soppans vätska med sherry, så blir smakkombinationen ännu bättre! 

Recept från Mitt Kök: Trattkantarellsoppa

LÄS MER: Tänk så här när du ska välja vin till karljohansvampen

✓ Vin- och mattips  direkt till din mailbox – missa inte Allt om Vins nyhetsbrev!