Systemet testar ny tjänst med ”vinkassar”

Systembolagets nya beställningstjänst testas i utvalda butiker.

Foto: Systembolaget.

Systembolagets nya beställningstjänst testas i utvalda butiker.

Systemet testar en ny tjänst på utvalda butiker.

Istället för att leta upp drycken i butiken, kan du sitta hemma i soffan och göra din beställning på nätet.

Din färdiga ”vinkasse” går att hämta ut några dagar senare.

Andra har också läst

För den som är trött på att trängas bland hyllorna på Systembolaget kan det här vara en bekväm nyhet. Nu är det nämligen möjligt att i lugn och ro välja ut sina favoriter över nätet, för att ungefär fyra dagar senare hämta ut dem i butik. 

Det alternativet har hittills bara varit möjligt med produkter från Systembolagets beställningssortiment. Men nu går alltså all öl, vin och sprit som står på butikshyllan att lägga i hemsidans varukorg. Ungefär samma upplägg som hos många matbutiker, med andra ord. 

LÄS OCKSÅ: Här är Systembolagets dyraste viner

– Försöket görs på efterfrågan av kunder, förklarar Systembolagets pressekreterare Karin Husberg. 

I dagsläget erbjuds tjänsten i norra Sverige, Uppsala och ett fåtal butiker i Stockholm. Målet är att den ska bli rikstäckande.

– Hittills har responsen från kunderna i de butiker tjänsten erbjuds varit positiv. Projektet görs för att möta kundernas efterfrågan att kunna beställa varor från hela sortimentet online, säger Karin Husberg. 

Undvika trängsel

Framöver kommer man att kunna hämta sin egna ”vinkasse” med utvalda flaskor i vilken butik som helst, med ett par reservationer. Vissa mindre leverantörer vill att deras produkter bara ska finnas tillgängliga lokalt. Sådana varor går inte att beställa över nätet. Samma sak gäller för de sista exemplaren av drycker som endast säljs i enstaka butiker. 

LÄS OCKSÅ: Experten: Därför älskar jag Systemets hemliga utbud

– Det går att kombinera beställning av varor som finns i det fasta sortimentet och varor från beställningssortimentet, men det blir en längre leveranstid eftersom varor från beställningssortimentet lagerförs hos leverantör och inte på Systembolagets depåer, säger Karin Husberg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer