Foto: ©vioma - stock.adobe.com

Systembolagets skämt om marsvin gör succé

Deras skämt om Black Friday gjorde succé för några år sedan. 

Och Systembolaget gillar uppenbarligen att skämta i sociala medier. 

För den här gången skojar de om marsvin – och en nyhetsrubrik som blev lite tokig.  

Nyligen lanserade Systembolaget nyheter i sitt fasta sortiment. Det handlade alltså om vin som blev tillgängligt för konsumenterna i början av mars månad. 

Men i en artikel från en välkänd tidning (ej Allt om Vin) som släpptes inför nyhetssläppet gick det att läsa ”Marsvin som vill ta plats på Systemet”. Det hela är något som uppenbarligen roat Systembolaget, då man nu skämtar friskt om ”marsvin” på sin Facebook-sida.  

Småpartier och smådjurspartier

Bland annat skriver Systembolaget:

”Marsvin på Systembolaget – myt eller fakta?

På senare tid har det florerat rykten i pressen om ”marsvin som vill ta plats på Systemet”. Hur ligger det egentligen till med den saken? Rör det sig om faktiska, levande smågnagare? Vi fick en pratstund med Pellets Melin på Systembolagets kommunikations- avdelning.

- Hr. Melin, stämmer det att vi kommer att få se levande marsvin på Systembolaget nu?- Nej, det hela rör sig om en tidningsanka. Rubriken syftade på nyheter som lanserades i Systembolagets fasta sortiment i mars. Förmodligen blandade reportern ihop Små partier med Smådjurspartier.” 

 

Se hela inlägget HÄR:

Det minst sagt ambitiösa Inlägget har gjort succé och hittills uppskattats av många följare.

Det är inte första gången som Systembolaget skämtar via Facebook. Allt om Vin har tidigare skrivit om deras skämt på Black Friday.   

Andra har också läst

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!