Lindra din bakfylla med 5 enkla knep

Många kan ha det tufft dagen efter en stor fest.

Foto: Stock Adobe

Många kan ha det tufft dagen efter en stor fest.

Det är lätt hänt att högtidsfirandet blir lite för mycket. Allt om Vin tipsar om de bästa knepen för att lindra huvudvärken dagen efter. 

Andra har också läst

Foto: Stock Adobe

1. Gå upp tidigt

Visst kan det låta motsägelsefullt, men att kämpa sig ur sängen är viktigt för återhämtningen. Därför är det bra att du går upp så fort du vaknar i stället för att ligga kvar. Att vara vaken ökar ämnesomsättningen som i sin tur hjälper dig att tillfriskna fortare.

Foto: Stock Adobe

LÄS OCKSÅ: Så förbränner vi alkohol som vin, öl, och sprit 

2. Drick mycket vatten

Det allra viktigaste i att återhämta sig från en bakfylla är att dricka vatten i stora mängder. Ett tips kan vara att sätta ett alarm för varje gång du ska dricka vatten. Vatten är urindrivande vilket gör att det trycker ut andra vätskor från kroppen. När det inte finns något kvar kommer kroppen att ta vatten från exempelvis hjärnan, något som i sin tur orsakar huvudvärk. 

Foto: Stock Adobe

3. Ta en koffeintupplur i 20 minuter

Någon gång under dagen blir de flesta bakfulla väldigt trötta. Att dricka kaffe och ta en tupplur på 15-20 minuter har visat sig ge bättre resultat i energi än en vanlig tupplur. Du kan också ta en regelbunden dos av huvudvärkstabletter som kommer att träda i kraft medan du vilar.

Foto: Stock Adobe

LÄS OCKSÅ: Så mycket dricker vi i Sverige - öl, sprit och vin 

4. Drick en alkoholfri Bloody Mary

Tomater innehåller lykopen. En antioxidant som reducerar inflammationer i kroppen. Tomater innehåller också fruktsocker och C-vitaminer som hjälper levern att återhämta sig snabbare.

Foto: Stock Adobe

5. Glöm inte bort att andas

Alkoholgiftet i kroppen bryts ner i miljöer när syrehalten är hög. Det är därför bra att försöka bege sig utomhus och få i gång pulsen. Det är omöjligt att svettas ut alla alkoholgifter som konsumeras under natten, men att vara ute och röra på sig kan tillsätta en del endorfiner som gör att du mår bättre.  

 

Källor: Greatist.com, Wine Folly.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer