Visste du att det är enkelt att öppna en vinflaska utan vinöppnare?
1 av 2: Visste du att det är enkelt att öppna en vinflaska utan vinöppnare? Foto: Shutterstock
Här är fem enkla tips. Du kan bland annat använda några skruvar och en tång.
2 av 2: Här är fem enkla tips. Du kan bland annat använda några skruvar och en tång. Foto: Shutterstock

Så öppnar du vinflaskan – utan korkskruv

Det kan hända den bästa av oss. Just när du är på väg att njuta av en god flaska vin kommer du på att du inte har en vinöppnare.

Men lugn – här är fem enkla knep för att öppna flaskan!

Med spik och hammare

Välj ut några tunna spikar och hamra försiktigt ner dem i korken. Använd klon på hammarens huvud och dra försiktigt upp korken tills du kan dra ut den för hand. 

Med en sko

Det enda du behöver är en sko med en inte alltför tunn sula. Placera flaskans botten i skon. Håll i skon och flaskan rak och banka dem emot en vägg. Efter några ordentliga bankningar åker korken ut! Om du inte vill ha vin på golvet så rekommenderar vi dock att du drar ut korken för hand när den åkt ut halvvägs. Det är fantastiskt enkelt! Det som händer är att det bildas så pass mycket tryck inne i flaskan att korken tvingas ut. För att faktiskt se hur du gör klicka här.

Är du ute i en park och vill dricka vin, men saknar öppnare? Använd en sko och gå till närmaste vägg! Foto: Shutterstock

Med en galge

Vissa galgar har en krok som du kan skruva av. Ta sedan kroken och skruva ner den i vinflaskan et voilà – en krokskruv!

LÄS OCKSÅ: 8 myter om vin – därför stämmer de inte 

Med skruv och tång

Välj en skruv med ett brett huvud, ju bredare desto bättre. Skruva ner den i korken tills endast 1,5 centimeter sticker upp. Sedan tar du tag i skruven och korken med en tång och drar dem ur vinflaskan. 

LÄS OCKSÅ: Därför ger vin huvudvärk 

Med en fickkniv

Här får du vara försiktig! Se till att fickknivens blad är smalare än korken. Pressa försiktigt ner kniven i korken. Rör kniven från höger till vänster samtidigt som du trycker och drar korken uppåt. Vips så har du lyckats öppna vinflaskan!

Källa: WikiHow och Baaam.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!