Det tog Roberto Pasqua fem år att utveckla vinet, och det har skett i samarbete med vinuniversitetet i Verona.
1 av 2: Det tog Roberto Pasqua fem år att utveckla vinet, och det har skett i samarbete med vinuniversitetet i Verona. Foto: SHUTTERSTOCK
Vinet är tillverkat av cabernet sauvignon, merlot, bovale och tannat – druvsorter som har en särskilt hög halt av procyanidiner.
2 av 2: Vinet är tillverkat av cabernet sauvignon, merlot, bovale och tannat – druvsorter som har en särskilt hög halt av procyanidiner. Foto: SHUTTERSTOCK

Vinet anses extra hälsosamt – tack vare rätt druvor

Ett rött vin som innehåller 50 procent fler antioxidanter än ett traditionellt lanseras nu av den italienska vinproducenten Pasqua. Vinet anses vara extra hälsosamt på grund av druvkompositionen.

Det är vid det här laget väl känt att rödvin innehåller hälsobringande antioxidanter. Nu har en italiensk vinmakare – Roberto Pasqua – gjort ett rött vin som han påstår vara extra hälsosamt. Vinet innehåller 50 procent fler procyanidin-antioxidanter, som består av kondenserade tanniner - än ett genomsnittligt vin. Dessa procyanidiner menas ha extra gynnsamma effekter på hjärt- och kärlsystemet.

Tillverkat av cabernet sauvignon och merlot

Vinet är extra hälsosamt på grund av att det är tillverkat av cabernet sauvignon, merlot, bovale och tannat – druvsorter som har en särskilt hög halt av procyanidiner. Druvorna kommer från sydvästra Frankrike och Sardinien.

Det tog Roberto Pasqua fem år att utveckla vinet, och det har skett i samarbete med vinuniversitetet i Verona.

Döpt sitt vin till Vitis Vitae – "livets vin"

Pasqua har döpt sitt vin till Vitis Vitae som betyder "livets vin”. Det enda problemet som har rapporterats är att det varit svårt att uppnå en balans i vinet på grund av den mycket höga tanninhalten.

Inledningsvis riktar sig Pasqua mot den kinesiska marknaden. De menar att det där pågår ett ständigt sökande efter alkoholhaltiga drycker där hälsa är en viktigare aspekt än själva smaken.

Fotnot: Artikeln publicerades i Allt om Vin, juni 2017.